Det skrives ut for mange sykmeldinger til folk med lettere psykiske lidelser, mener Norsk Psykologforening.

Sykefravær basert på psykiske plager har doblet seg de siste fem årene, viser tall fra Nav.

Over 9 prosent av sykefraværet skyldes lettere psykiske lidelser. Dette utgjør mer enn 600.000 dagsverk i andre kvartal

- Jobben kan bli et fjell
Fagsjef i Norsk Psykologforening, Anders Skuterud, mener legene har det travelt og at behandlingstilbudet er for dårlig.

– De som blir sykmeldt, er jo lidende på forskjellige måter, de har det fælt. Da kan det være lett å gripe til et slikt tiltak som sykmelding, selv om det kanskje ikke er det beste tiltaket på litt lenger sikt, sier Skuterud til NRK.

Han mener det trengs flere psykologer i førstelinjetjenesten, i tillegg til at en del av de syke faktisk bør gå på jobb.

– Hvis man blir overlatt for mye til seg selv, kan jobben bli et større og større fjell man ser for seg, og som man blir reddere og reddere for å gå tilbake til, sier han.

Les også: - Arbeidsmoralen er fallende

- Man blir ikke mindre skilt av å være sykmeldt

IMF: -Norge må bremse sykelønnsutbetalinger (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.