Planene om å tvinge den offentlige pengebruken ned på nivå med handlingsregelen trenger ikke endres selv om krisen i Hellas skulle spre seg til euroområdet og videre til Norge, mener økonomiprofessor Ola Grytten ved Norges Handelshøyskole.

– I Norge har budsjettrammene vært så romslige de siste to årene at vi ikke har klart å bruke opp alle pengene. Derfor kan finansminister Sigbjørn Johnsen (Ap) trygt stramme inn på oljepengebruken til en viss grad uten at det trenger få merkbare følger, sier Grytten til NTB.

Han mener det neppe er noen grunn til panikk i Finansdepartementet, selv om Hellas er truet av konkurs og EU-landene ser seg nødt til å diske opp med en økonomisk gigantpakke for å hindre spredning. Han mener lånepakken til Hellas og fondet med 750 milliarder euro fra EU-landene og Det internasjonale pengefondet (IMF) er rett medisin, men oppfordrer den norske regjeringen til å vente og se før den foretar seg noe.

– Det er absolutt grunn til å følge nøye med, men foreløpig vet vi ikke hva som skjer, sier han. (©NTB)

Tirsdag legger regjeringen frem revidert budsjett. Følg med på DN.no for fyldige oppdateringer hele dagen!

Les mer om revidert her:

<b>Små forventninger - få lekkasjer</b>

<b>- Støttende revidert budsjett</b>

<b>- Det blir ingen spasertur</b>

<b>Vurderer mistillit mot regjeringen</b>

<b>Har 6,3 milliarder "til overs"</b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.