I går ble det lekket at Per Sandberg takket nei til å bli statsråd i Erna Solbergs Blåblå regjering, til tross for at han, ifølge TV2, ble tilbudt både justisministerposten og samferdselministerposten. Carl I .Hagen synes dette er synd.

- Jeg hadde håpet at Per ble med, han hadde vært viktig og betydningsfull fordi han representerer den folkelige siden i Frp, sier Hagen til VG.

Forstår valget
VG spurte onsdag om Hagen mente regjeringen uten Sandberg ville mangle det folkelige aspektet.

- Det er andre som også har basis i partiorganisasjonen og representer det folkelige, blant annet Robert Eriksson og Solveig Horne. Men i mediene har det vært Per som har målbåret den rollen, så det hadde vært spesielt å ha ham med, sier Hagen til avisen.

Videre understreker han at han respekterer Sandbergs valg, og sier at han er godt fornøyd med statsrådene Frp-kollega Siv Jensen har valgt ut.

For langt å reise
I går sa Sandberg at det var av hensyn til familien at han takket nei til ministerposten. Frp-toppens familie holder til i Senja, noe som betyr at Sandberg ville ha hatt lang pendlevei for å komme seg på jobb.

- Det er den samlede belastningen i de siste åtte årene som gjør at jeg har kommet til at det nå vil være best for meg å være vanlig stortingsrepresentant en periode. Jeg trenger rett og slett å sette en fot i bakken, sier Sandberg til Adresseavisen.

Les også:
Per Sandberg vil ikke bli statsråd
Boplikten kan fjernes over natten
Her er Erna Solbergs regjering (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.