I en kronikk i Dagbladet lørdag refset miljøforkjemper Gunhild Stordalen investor Øystein Stray Spetalen for å ha tipset Finansavisen om en artikkel i britiske Mail on Sunday om at temperaturen på jorda ikke har steget på 16 år, uten å fortelle at denne konklusjonen ble dementert omgående.

Spetalen sier til Dagbladet at han ikke bryr seg om han blir skjelt ut som klimaklovn, men at han blir illsint hvis noen henger ham ut som klimaskeptiker.

- Jeg er en agnostiker, en som spør for å finne svar, sier han til avisen.

- Gått helt av skaftet
Spetalen sier én konklusjon er klar allerede, og det er at dagens forbrukersamfunn er gått helt av skaftet, og ikke kan fortsette.

- Vi skal fyre opp hus og hytter, fly verden rundt på ferie og produsere en haug med varer vi ikke har bruk for. Vi skal ha toaletter overalt, vi skal kjøre overalt, vi skal ha reint vann og produsere mat til alle. Det går ikke opp, sier Spetalen til Dagbladet.

Selv har han bare tre fundamentale krav i tilværelsen; Brød, mat og en fri tanke.

Les også: Veksten er problemet i verden


- Trenger ny jordklode for å dekke forbruksveksten



<b>- Det er utrolig hva man kan få nordmenn til å tro </b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.