- Jeg synes det har vært helt forferdelig, spesielt med hensyn til familien min og alt, sier Mona Høiness til DN.no.

Advokatkjendisen gikk mandag seirende ut av kampen om millionene etter Synnøve Alver Urdahl og Per Urdahl.

Les: Full seier til Høiness

Åtte av familiemedlemmene til Per Urdahls bror gikk til Oslo byfogdembete for å få testamentet til enken Synnøve Urdahl kjent ugyldig. De mener testamentet ble oppsatt etter at Synnøve Alver Urdahl var så sjelelig svekket at hun ikke hadde mental kapasitet til å sette opp et testamente. De mener også at Urdahl var så avhengig av Høiness at det må kjennes ugyldig.

Vil legge saken bak seg
Mandag kom dommen. «Synnøve Alver Urdahls testament av 20. februar 2007 er kjent gyldig, og legges til grunn når dødsboet etter Synnøve Urdahl skiftes.», ifølge Oslo Byfogdembete.

Retten skriver at disposisjonene i testamentet fremstår som naturlig og rimelig og i samsvar med det Synnøve Urdahl selv ønsket.

- Jeg har vært nærmeste pårørende av Synnøve og Per Urdahl i alle år. Dette kommer frem i kommunale dokumenter og i sykejournaler allerede fra år 2000 da Per var syk. Og det kommer også frem av det faktum at i hans dødsannonse så har Synnøve oppført at jeg var hans nærmeste pårørende sammen med henne og ingen andre, sier Høiness.

Nå håper Høiness å kunne legge saken bak seg.

- Jeg håper bare det kan være over. Jeg er lei hele greia. Jeg har blitt plaget pressemessig i to år. Jeg håper jeg kan slippe å bli hengt ut, sier hun.

Les: <b>Mona Høiness kjemper for arv på 100 millioner</b>

Formørket tilværelsen
Saken ble opprinnelig kjent for offentligheten gjennom en rekke artikler i finansbladet Kapital, som begynte å skrive om millionarven før enkefru Urdahl døde i juni 2011. På lederplass har Kapital hevdet at Høiness har kuppet en arv anslått til over 100 millioner kroner fra det de omtaler som en dement klient.

Høiness retter sterk kritikk mot bladet.

- Jeg har laget en mappe på nesten 150 sider med Kapital-omtale av meg de siste to årene. Og det som har skjedd er at jeg har blitt tilgodesett med et testamente og blitt sjikanert og trakassert i to år, sier hun.

Hun kritiserer også bladet for gjentatte oppslag om Synnøve Alver Urdahl i perioden før hun døde.

- Dette formørket tilværelsen hennes enormt det siste året, sier hun.

Høiness mener også Urdahls helse ble påvirket av mediedekningen.

- Hun ble veldig lei seg for dette, og etter de to første oppslagene i august-september 2007 gikk helsen veldig ned, men så fikk vi henne litt opp igjen. Hun lå og slo i madrassen og sa «kunne de ikke vente med dette til etter at jeg var død». Også sa hun til meg; «hva var det jeg sa, de er bare ute etter pengene mine».

- Dette med Kapital og alle oppslagene er en egen sak for Pressens Faglige Utvalg (PFU), så nå skal vi gå videre med den saken. Men jeg ville bli ferdig med arvesaken først, sier Høiness.

Gratulasjon
- Kapital er selvfølgelig ikke part i denne arvestriden, og hva Alver Urdahl har sagt om de åtte saksøkere er ikke noe vi har noe med, svarer ansvarlig redaktør Trygve Hegnar i en epost til DN.no.

Han mener finansbladets dekning av arvestriden har vært bred, god og viktig.

- Mona Høiness har i alle sammenhenger kommet til orde, og i kjølvannet av arvesaken er det kommet frem svært kritikkverdige forhold i relasjon til advokaters etiske regler og brudd på god advokatskikk. Det siste gjelder blant annet en drittpakke advokat Mette Yvonne Larsen sendte på vegne av Mona Høiness til retten om motpartens (de åtte saksøkere) advokat og et vitne, skriver han videre.

Kapitals redaktør Vibeke Holt sendte mandag en gratulasjon til Høiness på Twitter;

«Gratulerer til Mona Høiness med seier i arvesaken!», skriver hun.

- Håper de ikke har råd
Urdahls slektninger kan anke saken, men både Høiness og hennes advokat håper det ikke skjer.

- De har nå 2,5 millioner kroner i baklengs. Det er ganske mye penger. Vi håper de ikke har råd til anke denne dommen, fordi vi ønsker å være ferdig med denne saken, sier Høiness' advokat Mette Yvonne Larsen til DN.no.

- De må de gjerne anke, men testamentet blir ikke noe mindre gyldig av den grunn. Om de har råd til å slenge 2,5 millioner til på bordet, så er det helt greit, sier Høiness.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.