Organisasjonene i Arbeids- og velferdsetaten (Nav) er kritisk til at kompetansen i stor grad er flyttet fra lokalkontorene til forvaltningsenhetene, og vil ha en vurdering av forholdet mellom lokalkontor og forvaltningskontor.

I høringen til Stortingets kontrollkomité om Nav fredag ble det hevdet at dette kan bety et rettssikkerhetsproblem for brukerne.

Konklusjonen var at Nav har havnet i skvis mellom utfordringene de ansatte har, forventningene fra brukerne og de politiske ambisjonene.

– Det er bekymring over de økonomiske signalene som tyder på at Nav må redusere antallet ansatte vesentlig fra 2011. Dermed vil det bli nærmest umulig å opprettholde en tilfredsstillende førstelinjetjeneste, sa forbundsleder i YS-forbundet AVYO, Anne S. Henriksen.

Det kom frem at Nav sliter med at det, etter organisasjonenes mening, ikke er blitt gitt planmessig opplæring og kompetanseoppbygging.

Sykefraværet i Nav er økt kraftig det siste året og dette fører igjen til at mange ikke får den nødvendige opplæringen, noe som igjen er med på å svekke kompetansen.

– Hvis vi ikke får ned sykefraværet, vil vi ikke klare innfestning av den nye reformen om arbeidsavkl#229spenger som kommer 1. mars, sa nestleder i NTL, Anita K. Solhaug.

Les også:

«Same shit, new wrapping»

- Lett å stemple folk som snyltere

- Porten er åpen

- Da hadde vi vært 400.000 færre i arbeid (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.