- Jeg forventer at Rigmor Aasrud nå ser nærmere på dette, sier Høyres finanspolitiske talsmann Svein Flåtten til DN.no.

Han viser til at fornyings- og administrasjonsminister Rigmor Aaserud ennå ikke har foretatt seg noe i forhold til rapporten hun fikk fra UiO og Frisch-senteret der det fremgår at det er meget store beløp å spare hvis en kan gjøre den store offentlige sektoren i Norge mer effektiv.

Ingenting å vente med
Han mener at toppsjef Bertil Tiusanens suksess med effektivisering av Lånekassen er et godt eksempel på hvordan det kan gjøres.

Les også: - Herregud, tenk hva de kunne spart

- Det er jo ingenting å vente med når man har gode eksempler som dette. Hadde jeg vært administrasjonsminister hadde jeg sendt Tiusanen rundt overalt for å fortelle om hvordan han har angrepet dette for å få de resultatene, sier han.

Kunne hatt godt av tankegangen
- Er det noen spesielle etater du ville sendt han til?

- NAV kunne hatt godt av en lignende tankegang, sier han.

Han mener at Aasrud nå trekker ut effektiviseringsprosessen, ved å bruke for mye tid på undersøkelser.

- Når jeg leser dette blir jeg enda mer skuffet over svaret jeg fikk for noen måneder siden. Det høres ut på meg som om at det er om å gjøre å la dette gå så i langdrag som overhodet mulig, med alle mulige undersøkelser i alle retninger, sier han, og legger til:

- Sett handlekraftige folk på dette, det har virket alle andre steder. Dette er et skoleeksempel på at dette går det an å få til, og det er bare én ting som mangler, og det er vilje fra de som sitter øverst og trykker på knappene.

Han kommer nå til å sende et nytt spørsmål til Aasrud om samme temaet.

Aasrud har ikke vært tilgjengelig for kommentar.

Les også: - Det er alltid nye penger å be om (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.