Arbeidstilsynet peker på at millioner av offentlige kroner sløses bort på å la skolebyggene forfalle, skriver Klassekampen.

– Situasjonen er alvorlig. Vi har uhorvelig mange eksempler på helt uakseptable forhold, sier overlege Jan Vilhelm Bakke i Arbeidstilsynet. Han mener skolene jevnt over får altfor lite penger til vedlikehold, noe som ikke bare gir dårlig inneklima for elevene, men som også er dyrt i lengden.

Flere kommuner velger til slutt å bygge nytt istedenfor å reparere den forfalte bygningsmassen. Det mener Bakke er sløsing av offentlige midler.

– Når man bygger nytt, kan årskostnadene bli så mye som tre ganger høyere enn hvis man heller vedlikeholder de gamle byggene, mener han.

Ifølge Arbeidstilsynet er Trondheim og Voss best i landet til å vedlikeholde skolebyggene sine, mens Bergen troner desidert på bunn. Også Oslo henger etter, men har blitt bedre de siste årene.

Les også:
SEB kaster ut «fattige» nordmenn
Leder: Forventninger
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.