For å få til en reduksjon av kostnadene tilsvarende ti milliarder kroner trenger regjeringen innspill. Derfor lanserer de nå nettstedet enklereregler.no.

- Vi trenger hele næringslivets hjelp for å finne de grepene som skal til for å gjøre hverdagen enklere, sa nærings- og handelsminister Trond Giske under lanseringen.

 

Du kan foreslå endringer
Sammen med finansminister Sigbjørn Johnsen og kommunal- og regionalminister Liv Signe Navarsete åpnet han det nye nettstedet, som er et ledd i regjeringens forenklingsarbeid rettet mot næringslivet. Via denne siden ønsker de at små og store bedrifter forteller hva som tar mest tid, og kommer med konstruktive forslag til hva som kan gjøres enklere.

- Regjeringen vil at bedriftene skal bruke mest mulig av tiden sin på å drive næringsvirksomhet og minst mulig tid på administrative oppgaver for å etterleve lover og forskrifter. Vi trenger næringslivets innsikt og erf#229er for å forenkle lover og regler for norske bedrifter, sier Giske.

Han mener innspillene de mottar vil være viktige for å nå regjeringens mål om en reduksjon av kostnadene på 10 milliarder kroner innen utgangen av 2016. Dette skal de klare ved blant annet økt bruk av digitale løsninger, administrasjonskutt, samordnet innrapportering og forenkling og reduksjon i skjemaveldet.

Det er regionalminister Liv Signe Navarsete positiv til, og trekker spesielt frem kampen mot skjemaveldet.

- Det er en god tradisjon i mitt eget parti. Jeg tror det var på 1960-tallet vi hadde plakater med ”Til kamp mot byråkrati og skjemaveldet”, så den kampen fortsetter nå, sier hun.

Trenger flere gründere
Navarsete mener Norge trenger flere nyskapere, og mener det er veldig viktig å gjøre det enklere for næringsdrivende.

- Vi trenger flere gründere som lykkes med å utvikle selskapet sitt og bidrar med nye arbeidsplasser i hele landet. Da er forenklingsarbeid viktig for å gjøre det lettere for gründere og etablert næringsliv, sier hun.

Finansminister Sigbjørn Johnsen innrømmer at de næringsdrivende har et betydelig administrativt arbeid på skatte- og avgiftsområdet, og ønsker derfor å lette dette arbeidet.

- Det er viktig å legge forholdene best mulig til rette for at de kan løse sine oppgaver uten unødige administrative byrder. Det er allerede gjort mye for å gjøre dette arbeidet enklere, men vi skal gjør mer, og det skjer best i samarbeidet med næringslivet, sier finansministeren.

Les mer:
Ber næringslivet om forenklingstips
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.