Få dager etter at regjeringen skrinla CO2-satsingen på Mongstad, er staten allerede i gang med å ferdiggjøre avtaler med tre andre aktører som satser på utvikling av alternative rensemetoder.Planen er fortsatt at Norge skal få på plass et stort renseanlegg innen 2020.

Det statlige selskapet Gassnova bekrefter overfor Dagens Næringsliv at kontraktene er ferdigforhandlet, men ikke signert ennå.

– Det er riktig at Gassnova har forhandlet med tre selskaper om å gjøre såkalte mulighetsstudier for fullskala CO2-renseanlegg, sier Gassnova-sjef Tore Amundsen til avisen.

Han vil ikke kommentere når kontraktene skal undertegnes eller hvilke prosjekter det dreier seg om, men understreker at prosjektene har vært planlagt lenge før fullskalaanlegget på Mongstad ble skrinlagt for godt 30. september.

Ifølge avisen skal ett av prosjektene som nå får flere millioner kroner for å ferdiggjøre sine mulighetsstudier, være i regi av Industrikraft Møre.

Gassnova gikk i april ut og inviterte selskaper til å gjennomføre slike mulighetsstudier, og nå har altså tre prosjekter fått støtte. (©NTB)

Les også: Tviler på regjeringens gjennomføring (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.