Ifølge NRK ga Nærings- og handelsdepartementet beskjed noen uker før generalforsamlingen i Kongsberg Gruppen 7. mai om at LO-leder Roar Flåthen måtte få plass i styret.

- Valgkomiteen mottar mange forslag fra aksjonærene, og ett av dem kom fra Nærings- og handelsdepartementet. Dette gikk ut på at Roar Flåthen skulle velges som styremedlem, sier valgkomiteens leder Sverre Valvik til TV 2.

Men ingen av de fem aksjonærvalgte medlemmene i styret var på valg i år, og valgkomiteen var ikke på utkikk etter nye styremedlemmer. Resultatet ble å opprette en ny posisjon som varamedlem i styret. Flåthen fikk denne og kunne dermed være til stede på møtene, men uten stemmerett.

- Vi mener vi kom frem til et greit kompromiss, som er til å leve med både for hovedaksjonær og øvrige aksjonærer, sier Valvik.

- En utmerket ressurs
Giske mener Flåthen er en utmerket ressurs for styret i Kongsberg Gruppen. På spørsmål om hvorfor Giske ikke kunne vente til neste år, når styret skal på valg, svarer Giske:

- Det var ut ifra en helhetsvurdering, og en langsiktig vurdering av hva slags kompetanse selskapet trenger i årene fremover.

Giske registrerer at komiteen falt ned på det han kaller en god løsning.

Les også: - Krevde å få kompisen inn i Telenor-styret


Giske vil ikke kommentere Entra-bråket (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.