Næringsminister Trond Giske sa til Dagens Næringsliv torsdag at "vi kan ikke leve i lengden med at penger investert i bedrifter skattes som formue på en helt annen og tøffere måte enn penger plassert i eiendomsmasse".

Investor Stein Erik Hagen kaller næringsminister Trond Giskes (Ap) åpning for å bytte formuesskatt med eiendomsskatt for «det mest næringslivsvennlige utspillet» i Norge på mange år, skriver Dagens Næringsliv.

Kritisk til Erna Solberg
Hagen mener et bytte vil være positivt for arbeidsplasser.

- Det betyr at milliarder som årlig er blitt tappet fra små og store bedrifter gjennom formuesbeskatning, nå kan virke som arbeidende kapital, trygge arbeidsplasser og styrke hele næringslivet. Jeg er overbevist om at den rødgrønne regjeringen vil påse at alle også i fortsettelsen bidrar til fellesskapet etter evne, også de av oss som kalles rike. Og slik bør det være, skriver Hagen i en e-post til DN.

Mens Hagen skamroser Giske, er han kritisk til Høyre-leder Erna Solbergs avvisning til å erstatte formuesskatten med eiendomsskatt. Selv om Høyre ivrer for å fjerne formuesskatten, var Høyre-leder Erna Solberg i DN igår kategorisk på at hun ikke vil gå med på å innføre eiendomsskatt i bytte, fordi hun mener det vil innebære at regningen veltes over på vanlige folk.

Helt uaktuelt
Giskes utspill slår ellers svært dårlig an hos regjeringspartnerne Sp og SV. Senterpartiets Per Olaf Lundteigen er oppbragt over at næringsminister Trond Giske tenker høyt om skatt.

- Helt uaktuelt. Jeg er meget oppbragt over at en næringsminister i en rødgrønn regjering nå tenker høyt på denne måten helt på egenhånd. At Giske vanligvis er kjent for å høre til på sosialdemokratiets venstreside gjør meg enda mer oppbragt, sier Lundteigen til DN.

SV-leder Kristin Halvorsen sier forslaget er helt uaktuelt for SV.

- Om vi skulle veksle formuesskatten inn i mer eiendomsskatt, ville vanlige folk måtte betale mer, rike mindre, sier Halvorsen til Dagens Næringsliv.

Les også: - Jens tenker bare på skatt

Giske vil vri på skatten
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.