TDN Finans' oversikt over opplysninger, lekkasjer og spekulasjoner om forslaget til Statsbudsjett for 2011.

HVER TREDJE PENSJONIST KAN FÅ HØYERE SKATT. Regjeringen vil i statsbudsjettet foreslå skatteendringer for pensjonister, der de over 200.000 får økt skatt, mens de under får lavere skatt. (NRK Dagsnytt 4/10)

REGJERINGEN KUTTER 90M I INNOVASJON NORGE. Regjeringen foreslår i statsbudsjettet å kutte Innovasjon Norges administrasjonsbudsjett med 90 millioner kroner, noe som kan kutte staben med 50-60 stillinger (DN 4/10)

MINDRE BISTANDSPENGER. Verdens fattigste tapte i maktkampen i den rødgrønne regjeringen. Bistanden kuttes med nær en milliard kroner neste år. (Dagsavisen 1/10)

SATSER STOR PÅ VEIVEDLIKEHOLD. Regjeringen legger opp til storstilt veivedlikehold i neste års statsbudsjett. (ANB 1/10)

BUDSJETTET MINDRE STRAMT ENN ANTATT. Statsbudsjettet blir ikke så stramt som Regjeringen så for seg under budsjettkonferansen i mars. -Budsjettet blir stramt, men ikke så stramt som vi så for oss i mars. Utsiktene er bedre enn de var da. Flere er i arbeid, industriproduksjonen stiger og sykefraværet går ned, sa finansminister Sigbjørn Johnsen. (NTB 30/9)

REGJERINGEN MED STOR BEVILGNING TIL HAUKELAND. Statsminister Jens Stoltenberg og helseminister Anne-Grete Strøm-Erichsen slapp nyheten om de 700 millionene for å erstatte en nedslitt barneklinikk på Haukeland Haukeland universitetssykehus i Bergen tirsdag morgen. (NRK 28/9)

FLERE MENN FÅR TA PAPPAPERM. Neste år får far rett til å ta ut pappapermisjon selv om mor er uføretrygdet. – En grov urettferdighet er rettet opp, mener barne- og likestillingsminister Audun Lysbakken (SV). (Aftenposten 28/9)

FORLENGER FEDREKVOTEN. Regjeringen foreslår å forlenge fedrekvoten fra ti til tolv uker. (NRK 23/9).

VIDEREFØRER NETTOLØNNSORDNINGEN. Næringsminister Trond Giske lover at regjeringen viderefører nettolønnsordningen for norske sjøfolk. (DN 24/9)

2.000 NYE SYKEHJEMS- OG HELDØGNS OMSORGSPLASSER. Statsminister Jens Stoltenberg varslet i sin tale til Arbeiderpartiets landsstyre at regjeringen neste år vil sørge for tilskudd til 2.000 sykehjemsplasser eller heldøgnsbemannede omsorgsplasser i 2011. (Melding fra Statsministerens kontor 16/9)

400 FLERE LÆRERPLASSER FRA NESTE ÅR. Høyere utdanning blir en av vinnerne i neste års statsbudsjett. Lærerutdanningen skal åpne for 400 nye studenter, til tross for at de ikke har greid å fylle alle plassene ved årets skolestart. 260 av de 400 nye plassene ved lærerutdanningen kommer i Oslo, Bergen og Trondheim. (NRK 08/9)

AP VIL HOLDE IGJEN. Anslagene for norsk økonomi er mer usikre enn normalt, og tolkes ulikt, og SV og Senterpartiet vil bruke to milliarder kroner mer enn Arbeiderpartiet. Den viktigste budsjettsaken blir trolig drivstoffavgiftene, der enigheten om å gjøre biodiesel lønnsomt er brutt. Det er enighet om å utsette den store skattedebatten, og forslaget om en flyseteavgift er lagt bort. (DN 31/8)

STRUPER PENGEBINGEN. Sentrale kilder som kjenner Finansdepartementets budsjettarbeid opplyser til DN at de foreløpige anslagene tyder på at handlingsregelen kan nås allerede i 2012-budsjettet. Regjeringen kommer til å kutte vesentlig i bruken av oljepenger i 2011-budsjettet. (Dagens Næringsliv 24/08)

STRAMT BUDSJETT. Etter det Avisenes Nyhetsbyrå forstår har finansminister Sigbjørn Johnsen fått klarsignal til å fastholde på et stramt budsjett. Det vil bli brukt 26 milliarder ekstra oljepenger i år. Nye anslag viser at regjeringen kan nå fireprosentmålet allerede i 2012. (ANB 26/08)

DYRERE TOBAKK NESTE ÅR. Etter det Avisenes Nyhetsbyrå kjenner til, foreligger det forslag om å øke tobakksavgiftene reelt med minst fem prosent utover generell prisstigning på drøye to prosent (ANB 26/08).

VURDERER NYE AVGIFTSHOPP PÅ MILJØBILER. Det vurderes fire konkrete forslag som nå er til vurdering i regjeringsapparatet. Det foreslås å innføre en engangsavgift på elbiler, en avgift på bioetanol, å øke CO2-avgiften på alle typer drivstoff, samt å redusere bensin- og dieselavgiften tilsvarende. (VG 21/08).

MER PENGER TIL BARNEVERNET. Bevilgningene til barnevernet øker med 400 millioner kroner. 240 millioner kroner øremerkes til det kommunale barnevernet. (NRK)

SPARER 2,5 MRD PÅ ASYLPOLITIKK. Regjeringen regner med å spare 2,5 milliarder kroner på strengere asylpolitikk. Blant dem som får litt ekstra i 2011 er kongefamilien, som blant annet får 112,6 millioner kroner til reparere taket. (NRK)

GRATISPLASS TIL FLERE. Flere barn skal omfattes av et prøveprosjekt med gratis kjernetid i barnehagen. Prosjektet går allerede i Gamle Oslo, og ordningen skal nå utvides til å omfatte 400 fire- og femåringer i Årsta i Bergen. (Dagsavisen side 10)

MIDLER TIL NATURMANGFOLD ØKES MED 80 MILL. Erik Solheim får mer penger til den nye store miljøsaken, naturmangfold. Budsjettet her økes med 80 millioner kroner. Midler til å ta vare på villaksen økes med syv millioner kroner. (Dagbladet side 18)

25 MILL TIL UFRIVILLIG DELTID. LO, SV og Ap vil satse mer for å bekjempe ufrivillig deltid. Men hvordan, er de fortsatt ikke enige om. 25 millioner kroner i statsbudsjettet er satt av til et prøveprosjekt. (Aft Nyheter side 6)

STENGER FEM AMBASSADER. I forslaget til statsbudsjett som legges frem tirsdag kommer det frem av ambassadene i Elfenbenskysten, Colombia, Øst-Timor, Slovenia og Nicaragua legges ned. Samtidig styrkes ambassadene i BRIC-landene. (Aft Verden side 16-17)



Regjeringens forslag til statsbudsjett for 2011 offentliggjøres tirsdag 5. oktober.

Les også: Vil ha galskap fra regjeringen (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.