DnB NOR-sjef Rune Bjerke og statsminister Jens Stoltenberg er partifeller og venner. De har fulgt hverandre opp gjennom Arbeiderpartiet siden AUF-tiden. På 1990-tallet satt Rune Bjerke som finansbyråd for Ap i Oslo. Bjerke er gift med Libe Rieber-Mohn, som er statssekretær i Regjeringen.

Sms-utvekslingen mellom statsminister Jens Stoltenberg og DnB Nor-sjef Rune Bjerke viser at Bjerke formidlet sine konkrete ønsker for hvordan pakken skulle sammensettes, skriver Dagens Næringsliv.

Spørsmålet både markedsaktører og stortingspolitikere nå stiller seg, er ifølge DN om hvorvidt DnB Nor har påvirket redningspakkens innhold

Meldingene under ble sendt lørdag, dagen før regjeringen presenterte sin redningspakke på 350 milliarder kroner.

Les også: Tilsynet gransker SMS og samtaler


Den første meldingen fra Jens Stoltenberg lød:

«Hei Rune. Det er veldig bra at du har kontakt med karl eirik. Fortsett med det. Hvis du vil er jeg klar for å snakke med deg direkte. Ring i så fall på dette tlf. nummeret. Ring gjerne før kl. 17.30. Går i møte da. Ha en god helg».

Svaret samme dag fra Bjerke lyder:

«Takker for det. Foreløpig er kom god. Tar kontakt om nødvendig. Volum, 3 år og en stø og beroligende statement er det som er viktigst nå! Lykke til, Rune».

På denne svarte Jens Stoltenberg:

«Takk. Snakker med karl eirik nå. Lykke til deg».

Den omtalte «karl eirik» er statssekretær Karl Eirik Schjøtt-Pedersen (Ap) ved Statsministerens kontor, som holdt kontakt med bankene i dagene før redningspakken ble presentert.

Statssekretær Torbjørn Giæver Eriksen ved Statsministerens kontor mener SMS-ene viser at Bjerke og Stoltenberg ikke har noe å frykte:

– Dette er helt uskyldige SMS-er, sier Giæver Eriksen til NTB.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.