Høyres stortingsrepresentant Nikolai Astrup (32) sto bak Oslos nest dyreste boligkjøp ifjor, en villa på Bygdøy til 29,5 millioner kroner.

For å slippe omtale hvis det ble offentlig kjent ble boligen kun registrert på kona Helle Astrup (28), skriver Dagens Næringsliv.

Astrup er samtidig den stortingsrepresentanten med definitivt størst formue, 193,8 millioner kroner, ifølge ligningstallene for 2009.

Pengene er arv fra faren, forretning- og shippingmannen Eivind Astrup.

Dyr og fin
Partner Nils Nordvik i Nordvik & Partners sier beliggenheten til villaen er helt unik. Villaen har et bruksareal på 535 kvadratmeter.

Da DN fortalte Astrup om opplysningene som var å finne i ektepakten, valgte han å fortelle hvordan handelen hang sammen.

- Det er min kone som står som hjemmelshaver av huset på Bygdøy. Det er hennes barndomshjem, og det var viktig for oss at det ble i familien. Huset er tegnet av min oldefars bror, og det har vært i min kones familie i fire generasjoner. Vi ønsker å videreføre tradisjonen. Jeg har ikke hatt noe ønske om publisitet eller omtale av huskjøpet, derfor gjorde vi det på den måten, sier Nikolai Astrup til DN.

Han begrunner det med at saker som dette bare bidrar til å flytte fokus over på uvesentlige spørsmål.

Les også: Ga 35 millioner for toppleilighet

Dyrere for bensinsluk i bomringen

Støre igjen regjeringens rikeste (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.