Kåringen kommer i forbindelse med bladets årlige artikkelpakke «Norges 100 mektigste kvinner».

Solberg gikk også til topps i kåringen i 2013, fulgt av LO-leder Gerd Kristiansen og daværende arbeidsminister Anniken Huitfeldt (Ap). I år får den ferske statsministeren selskap av finansminister Siv Jensen (Frp) og næringsminister Monica Mæland (H) på seierspallen. De lå på henholdsvis 16. og 65. plass i fjor.

Redaktør Vibeke Holth mener at Solbergs seier er «suveren».

– Erna Solberg er en historisk kvinne. Hun er den første kvinnelige statsministeren på borgerlig side, og vi må tilbake til Gro Harlem Brundtlands statsministerperioder for å finne en kvinne med så mye makt, sier Holth til NTB.

Selv svarer Solberg diplomatisk på spørsmålet om hvordan det er å være Norges mektigste.

– Min forventning til det å komme i regjering er at det er da vi får muligheten til å gjennomføre de endringene vi gikk til valg på, sier hun til bladet.

Ansvarlig redaktør Trygve Hegnar presenterte listen i Kapitals lokaler onsdag kveld. Det er åttende år på rad at bladet har denne kåringen.

Les også:
Lagmannsretten stanser boikotten i Drammen havn

Enkel båtmotoravgift fjernes  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.