Etter tilsammen ti år som finansminister tar Sigbjørn Johnsen (Ap) i dag farvel med Finansdepartementet. De fire siste årene har han passet på pengesekken for den rødgrønne flertallsregjeringen.

Han mener Siv Jensen (Frp) nå står overfor en stor utfordring når tar over Johnsens kontor i departementet.

- Det blir en krevende jobb, men tiden vil vise hvordan det går, sier Johnsen til DN.no.

- Har du et råd til Jensen?

- Pass på statskassen og handlingsregelen, svarer Johnsen kontant.

Mer rettferdighet
Selv trekker Johnsen frem den lave arbeidsledigheten her til lands som det viktigste resultatet av jobben han har gjort de fire siste årene.

- Det er at vi har klart å holde arbeidsledigheten unna Norge i et Europa som har en arbeidsledighet på 27 millioner personer. Ingenting er viktigere enn det, sier Johnsen.

Johnsen mener han ikke har gått på noen nederlag den siste fireårsperioden.

- Egentlig ikke. Denne regjeringen har tatt Norge fremover på mange områder. Rettferdighet, mer mangfold, integrering og det at det har blitt et land med mindre forskjeller.

- Denne regjeringen har all mulig grunn til å gå stolt ut av kontorene i dag, sier Johnsen.

LES OGSÅ:

Spent Jensen før møtet med Finansdepartementet (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.