En tydelig spent partileder møtte pressen utenfor boligen sin på Nordstrand onsdag morgen. Etter 16 år på Stortinget i opposisjon venter regjeringsmakt Fremskrittspartiet for aller første gang.

Frp-lederen er blitt utpekt som landets nye finansminister, men verken hun eller Høyre-leder Erna Solberg har bekreftet dette. På de mange spørsmålene om hun er forberedt på møtet med embetsverket i Finansdepartementet, svarte hun at hun regner med at de ansatte i departementene er godt forberedt på å ta imot alle de nye statsrådene som skal utnevnes i løpet av dagen.

– Jeg har stor respekt for embetsverket i Finansdepartementet, og så håper jeg de gleder seg til å møte meg, sa Siv Jensen.

– Dette er først og fremst en spennende dag som er historisk for hele Frp. Det er sikkert mange som sitter rundt og jubler litt, sa Jensen på vei ut av boligen.

Les også:
Snubleføtter
- Jeg hadde håpet Sandberg ville bli med (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.