Investor Øystein Stray Spetalen er svært irritert over Sandefjord kommunes fremferd etter at bygningsmyndighetene nylig tvang seg forbi hans au pair og tok interiørbilder av hytta på Berganodden mens han var borte, skriver Finansavisen.

Spetalen skal ifølge avisen ha vært på byen med sin kone da kommunens representanter dukket opp.

Saksbehandleren hevder at hun fikk samtykke av au pairen til å gå inn, noe Spetalen avviser da hun er opplært til ikke å slippe noen inn i huset uten hans samtykke.

- Det er både stygt og ufint å skyve en au pair foran seg. Hun gjorde som hun hadde instruks om, sier Spetalen til Finansavisen.

Kommunens saksbehandler Anne Kristin Engerdahl, som var med på bef#229en, mener ifølge avisen at plan- og bygningsloven gir henne rett til uanmeldt besøk i det omfang og med den intensitet som kommunen finner hensiktsmessig i inntil fem år etter at ferdigattest er gitt på eiendommen. Det vil i så falll si frem til 27. januar 2016 for Spetalens hytte.

- En personlig vendetta
Nå har Spetalen engasjert advokat John Christian Elden for å se på den rettslige siden av saken, skriver Finansavisen.

- Slik saken er fremstilt for meg virker dette som en personlig vendetta der en saksbehandler er fornærmet over at hun tidligere er satt ettertrykkkelig på plass fra sine overordnede. Enhver form for god forvaltningskikk og folkeskikk synes overtrådt i en elller annne tro på at man er hevet over norsk grunnlov, sier Elden til avisen.

Fra før har Spetalen hatt en langvarig tvist med kommunen i forbindelse med at hyttenaboen har anlagt et stort bryggeanlegg.

Les også: Spetalen vant bryggestriden


- De pengene skal jeg ha igjen!


Spetalen: - Jeg har bare tre fundamentale krav i tilværelsen


- Norge er og blir Europas største trygdekontor





(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.