Uføre over 67 år vil få et årlig kontantbeløp på toppen av alderspensjonen, og Ap går med på å heve inntektsgrensen før stønaden avkortes.

Dette er to kompromisser som Aftenposten erfarer ligger på bordet når regjeringens underutvalg møtes tirsdag for å bli enige om nye regler for uførepensjon og alderspensjon til uføre.

Alderspensjon til uføre skal tilpasses pensjonsreformen som trådde i kraft ved årsskiftet. I den nye ordningen er aldersjustering et problem for uføre, som ikke kan stå lenger i jobb for dermed å tjene opp mer pensjon. Derfor har LO og SV krevd at denne gruppen skjermes.

Ifølge Aftenposten skal det nå være enighet om at uføre som får alderspensjon, i tillegg skal få kompensert minst halvparten av det anslåtte tapet i den nye pensjonsreformen – rundt 20.000 kroner i kompensasjon i året. Dessuten skal uføre kunne tjene 35.000-40.000 kroner i året uten at uførestønaden avkortes. I dag er grensen 75.000 kroner, mens Arbeiderpartiet opprinnelig har ment at den må senkes til 15.000 kroner.

Avisens kilder tar forbehold om at hele pakken må sees i sammenheng og at det kan komme endringer i forslaget for å styre unna eventuelle utilsiktede konsekvenser.

Les også:

- Trygd smitter
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.