Både amerikanske og norske myndigheter mener det norske selskapet Madeira Fjord var et stråselskap for pokergiganten Absolute Poker, skriver Dagens Næringsliv. Selskapet skal ha blitt brukt til å skjule sine eiere og hvitvaske inntekter fra ulovlig gamblingvirksomhet i USA.

Nå har norske skattemyndigheter gjort opp regningen og kommet til at 430 millioner kroner er unndratt beskatning. Det gir en etterligning på 180 millioner kroner. Madeira Fjord ble slått konkurs i mai i år, og det er bostyrer advokat Thomas Brandi som har mottatt skattekravet.

- Kravet er ikke meldt i boet ennå, men vi har mottatt vedtakene, sier Brandi til avisen.

Dagens Næringsliv omtalte at pokerselskapet ble styrt fra Norge bare dager før Skattekrim slo til og selskapet ble slått konkurs. Da hadde de skjulte eierne allerede startet prosessen med å flytte selskapet ut av Norge igjen for å skjule sine spor ytterligere. Flere norske advokater har jobbet for selskapet og gitt dem råd.

- Jeg er ikke enig i den fremstillingen. Jeg har redegjort overfor konkursboet hvilke råd jeg har gitt til selskapet. Jeg ønsker ikke å kommentere dette ytterligere nå, sier advokat Bjørn Blix som var Madeira Fjords rådgiver da Skattekrim slo til.

Les også: Pokernettverk styres fra Norge
Razzia mot pokerselskap
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.