Frp-formann Siv Jensen mener det norske folk må få vite om oljefondsforvalterne får bonus etter et år med giganttap. Nå krever hun åpenhet.

I onsdagens spørretime i Stortinget vil Jensen kreve at statsminister Jens Stoltenberg (Ap) viser samme åpenhet som han krever av lederne i bank- og finansnæringen, skriver Aftenposten.

– Oljefondet opplyser kun om betingelsene til daglig leder. Med tanke på giganttapet de har hatt, mener jeg at det norske folk har krav på å få vite om man samtidig som man går på et slikt tap, innkasserer bonus, sier Jensen.

Noe å skjule?
– Når man krever åpenhet i private selskaper, banker, finanshus og børsnoterte selskaper, kan man ikke sitte og mene at det skal være en hemmelighet hvordan man avlønner ledende medarbeidere i Oljefondet. Hvis man tviholder på hemmelighold, er det en indikasjon på at man har noe å skjule, sier Jensen.

Ifølge årsberetningen har de 95 ansatte forvalterne en gjennomsnittlig fastlønn på 921.000 kroner. Bonuspotten gir en maksimal, gjennomsnittlig bonus på ytterligere 1,7 millioner. Forvalterne kan dermed tjene 2,6 millioner i snitt med full pott.

Ifølge årsrapporten fikk leder for oljefondet, Yngve Slyngstad, i fjor utbetalt 5,4 millioner kroner i lønn og 3,3 millioner kroner i bonus for 2007-resultatet.

Les også: Spetalen krever gransking av Oljefondet
Spetalen slår tilbake
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.