Terra-gruppen har innkalt til ekstraordinært styremøte i kveld.

Det skulle vært en festdag, men i stedet for smoking og vinglass, blir det jobbantrekk og kaffekopp på Terra-styret, melder NRK. Møtene vil trolig pågå gjennom hele helgen, skriver NTB.

Får hjelp
Allerede i kveld håper selskapet å ha på plass representanter fra Citigroup i London, for å få hjelp til å løse krisen.

- Vi i Terra-gruppen har bedt om møte med Citigroup, for sammen med dem og komm komem til en løsning, sier Sigurd Ulven, kommunikasjonsdirektør i Terra-gruppen til NRK fredag kveld.

Den planlagte tredagersmarkeringen av ti år med Terra, startet torsdag med seminar på Hotel Plaza i Oslo. Samme kveld måtte konsernsjef Ola Sundt Ravnestad rykke ut med en erklæring om intern gransking av Terra Securities virksomhet.

Les mer: - Jeg beklager

Den store festen lørdag er avlyst: Terra avlyser fest

Det som skulle vært en strålende jubileumsmarkering for alliansen av de minste norske sparebankene har de siste dagene utviklet seg til et mareritt både for finanskonsernet og bankalliansen fordi meglerselskapet Terra Securities har bidradd til store tap i fire kommuner i Nord-Norge.

Krisemøte på hemmelig sted og tid
Orienteringen til representantene for de drøyt 70 sparebankene i Terra-alliansen ble holdt for lukkede dører.

Etter redegjørelsen fra administrerende direktør Svein Erik Nordang i Terra Securities ble det imidlertid raskt satt en stopper for kritiske røster ved at møtet simpelthen ble avbrutt.

Opplysninger om at toppfolk fra Citibank i Europa var på vei til Norge og at styret i konsernet trengte mer tid til å klarlegge situasjonen, førte til at det som skulle bli et storslagent jubileumsarrangement endte med krisemøter der utfallet fredag var helt uvisst.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.