Eiendomsinvestor Ola Mæle er i Oslo Tingrett dømt til å betale privatflyselskapet Sundt Air 1,87 millioner kroner, pluss renter.

Det var Sundt Air som dro Mæle for retten i forbindelse med oppgjøret etter at selskapet driftet investorens privatfly i flere år.

Kravet mot Mæles selskap Bjerke Industrier var opprinnelig på 2,93 millioner kroner.

- Jeg har registrert at tingretten har redusert kravet, noe som betyr at de har gitt oss delvis medhold. Jeg har riktignok ikke hatt mulighet til å gå nærmere gjennom dommen i dag, sier Mæle til DN.no fredag ettermiddag.

Eiendomsinvestoren mener fremdeles han er blitt kraftig overfakturert.

- Når vi inngår en avtale om at Sundt Air skal være «management» for oss, forventer vi jo at de gjør det beste for oss. Poenget er jo at de i utgangspunktet får godt betalt for dette. Det vi har fått av Sundt Air er god kvalitet til en særdeles dyr pris, sier han.

Investor Ola Mæle vurderer å anke.
Investor Ola Mæle vurderer å anke. (Foto: Ole Morten Melg¿rd)

Gammel krangel
Betalingskrangelen går helt tilbake til 2009, da selskapet hadde avtale om drift av Mæles propelldrevne Beechcraft King Air. Sundt Air fakturerte ifølge Finansavisen for 13.3 millioner kroner for drift av flyet.

Noen av fakturaene for tid og kostnader ble betalt, men så sa det stopp. Mæle har blant annet hatt innsigelser på timebruk og materialbruk.

Retten kom fredag til at de totale kostnadene ikke er unødvendig høye, hverken «på grunn av urasjonell drift eller andre uforsvarlige forhold hos Sundt Air».

- Vi har nå fått en bekreftelse på at det ikke var brukt urimelig mye tid på de direkte kostnadene på flyet, slik motparten har påstått. Det er vi fornøyd med, sier Sundt Airs advokat Tor Hilmar Eggesvik til DN.no.

Dommerne i Oslo Tingrett mener imidlertid Mæle ikke skal betale 860.000 kroner som knytter seg til kostnader utover avtaletiden og 200.000 kroner som de mener må anses å blant annet være Sundt Airs driftskostnader.

- Dette mener vi er feil, og det er etter min oppfatning blant annet en regnefeil i dommen, sier Eggesvik.

Vurderer å anke
Partene er dømt til å bære sine egne saksomkostninger. Hverken Sundt Air eller Mæle har foreløpig tatt stilling til om de kommer til å anke dommen.

- Vi er for så vidt fornøyde med dommen, men vi har ikke tatt standpunkt til om vi kommer til å anke på grunn av det vi mener er feil i dommen, sier Eggesvik.

Mæle må også gå i tenkeboksen, forteller han:

- Jeg er ikke helt sikker på om vi synes dette er tilstrekkelig, så det kan hende en anke blir aktuelt.

I dommen heter det blant annet at «Sundt Air har betegnet seg selv som en "Rolls Royce-bedrift", hvor fly som ble brukt til charter til enhver tid skulle være "spotless" og klart til å gå i luften».

Andre milliardærer som har stått på den eksklusive kundelisten til selskapet er Arne Blystad, Block Watne-eier Lars Nilsen, Olav Nils Sunde, investor Øystein Stray Spetalen, Choice-eier Petter A. Stordalen, og Acta-gründer Alfred Ydstebø.

Tor Brattli er selskapets daglige leder.

Les mer:
<b>Krever 2,9 millioner av Ola Mæle</b>
Drar Ola Mæle for retten (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.