– Jeg forutsetter at Riksrevisjonen ikke driver politisk beregning av tidspunktet for publisering av sine revisjonsrapporter. Når dette like fullt settes fram som en påstand, forutsetter jeg at den nye kontroll- og konstitusjonskomiteen tar opp denne problemstillingen, sier Fremskrittspartiets Anders Anundsen til NTB.

Bevisst valg
Finansavisen skriver onsdag at Riksrevisjonens rapport som ble lagt fram i går, var klar i god tid før valget. Ifølge Bellona-leder Frederic Hauge bekreftet riksrevisor Jørgen Kosmo i en samtale dem imellom at rapporten bevisst ble holdt tilbake.

– Han ville ikke gripe inn i valget på den måten, sier Hauge, som legger til at han er «lei av dette spillet».

Rett bord
Samtlige rapporter fra Riksrevisjonen skal til behandling i Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité, der opposisjonen har flertallet av medlemmene og lederen.

Mongstad-rapporten vil derfor havne på bordet til den kontroll- og konstitusjonskomiteen som det nyvalgte Stortinget skal danne.

Nå mener Anundsen altså at behandlingen av rapporten bør utvides til også å gjelde publiseringstidspunktet.

– Ville du selv sørget for det dersom du skulle fortsatt som leder?

– Det stemmer.

Uting
Anundsen er dessuten kritisk til tidspunktet for publisering av Mongstad-rapporten, uavhengig av Hauges påstand om at den bevisst ble utsatt.

– Jeg har tidligere tatt opp med Riksrevisjonen at de må legge fram sine rapporter når Stortinget er samlet, slik at vi samtidig kan kommentere på innholdet. Det er en uting at Riksrevisjonen publiserer rapporter når Stortinget ikke er samlet, for det er en nær sammenheng mellom deres og Stortingets arbeid, sier han.

Anundsen tviler på om det kan stemme at rapporten bevisst ble utsatt til etter valget:

– Riksrevisjonen har jo lange revisjonsplaner som de også deler med andre. Der skal det blant annet gå fram når de ulike revisjonsrapportene skal legges fram, sier han. (©NTB)

LES MER:

Slakter milliardsluket på Mongstad (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.