Økokrim har tiltalt Morten Angelil for skatteunndragelse og innsidehandel. De mener den tiligere Eltek-sjefen har brutt verdipapirhandelloven ved å ha handlet Eltek-aksjer i forbindelse med oppkjøp av Voight og Haffner høsten 2003, og i forkant av fusjonen mellom Eltek og Nera våren 2006.

Tiltalen omfatter også overtredelser av likningsloven på grunn av gevinster og formue i utlandet i skatteårene 2000-2006, samt medvirkning til at fire andre personer har oppgitt for lav inntekt på selvangivelsen i årene 2002 til 2006.

I disse årene var Morten Angelil administrerende direktør for Eltek.

På flere av tiltalepunktene om brudd på ligningsloven erkjenner den tidligere Eltek-sjefen straffskyld. Det kom frem under rettsaken som startet i Oslo tingrett mandag.

Unnlot å oppgi inntekter
I sine selvangivelser for skatteårene 2001-2006 unnlot han å oppgi større inntekter/formue, noe som kunne føre til for lav ilignet skatt.

Dette gjelder blant annet gevinster av aksjesalg opparbeidet på utenlandske forvalterkontoer gjennom investeringssamarbeid med Angelils venn og fortetningspartner Lars Jervan.

Tilsammen utgjør Angelils andel av gevinster og formue som ikke ble rapportert til skattemyndighetene oppunder 20 millioner kroner.





Erkjenner ikke straffeskyld for innsidehandel
Økokrim tok ut tiltale mot den tidligere Eltek-direktøren i desember ifjor, men det har i flere år vært kjent at Angelil har vært under etterforskning for brudd på verdipapirhandelloven.

 

Økokrim har tiltalt Angelil for overtredelse av verdipapirhandelloven for å ha handlet Eltek-aksjer i forbindelse med oppkjøp av Voight og Haffner høsten 2003, og i forkant av fusjonen mellom Eltek og Nera våren 2006.

På disse tiltalepunktene erkjenner ikke den tidligere Eltek-sjefen straffskyld.

Hverken Angelil eller hans advokat Per Magne Strandborg i advokatfirmaet Wikborg Rein ønsker å kommentere saken underveis.

- Morten Angelil erkjenner ikke straffeskyld for innsidehandel og han vil imøtegå disse beskyldningene, skrev Angelils advokat i en e-post til DN.no i forkant av rettsaken.

Vanskelig ventetid
Angelil er glad for endelig å få belyse saken for retten i de kommende uker, ifølge advokaten.

- Ventetiden, i snart 5 år fra etterforskningen startet og over 10 år siden de eldste forholdene i tiltalen knytter seg til, har vært svært vanskelig både for ham og hans familie. Han ser frem til å kunne legge saken bak seg, skriver Strandborg.

Les også: - Ser frem til å kunne legge saken bak seg (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.