Når mange tusen mottakere av arbeidsavkl#229spenger tvinges ut av ordningen 1. mars, regner Nav med at 30.000 av dem blir uføre.

I dag er over 305.000 nordmenn uføretrygdet. Hvis det samme blir tilfelle med halvparten av dem som i dag får arbeidsavkl#229spenger, vil antallet uføre øke med rundt 10 prosent.

1. mars skal nemlig 64.000 nordmenn ut av ordningen med arbeidsavkl#229spenger fordi de har nådd maksgrensen på fire år, skriver Aftenposten.

– Det er i hovedsak tre muligheter for den gruppen som nå går ut av fireårsperioden med arbeidsavkl#229spenger. De kan komme i arbeid, få unntak fra fireårsregelen fordi de kan komme i arbeid gjennom videre behandling og oppfølging, eller de kan bli uførepensjonert. En høy andel vil kvalifisere for uførepensjon, anslagsvis 40-50 prosent av sakene, sier tjenestedirektør i Nav, Bjørn Gudbjørgsrud.

Les også: Arbeidsminister Eriksson frykter ikke uførebombe


- Unge mennesker bør ikke uføretrygdes
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.