Senterungdommen krever i et brev sendt til partiets sentralstyre at Senterpartiet tar et oppgjør med Liv Signe Navarsetes lederstil, skriver Dagens Næringsliv.

Det er en helt konkret hendelse under Dyrøyseminaret i Troms 18. september som har fått Senterungdommen til å be sentralstyret å diskutere Navarsetes oppførsel.

Ungdomsleder Sandra Borch ble ifølge DN utskjelt og truet av partilederen for å ha støttet Ola Borten Moe i et avisintervju.

Tilsammen var det anslagsvis 200 deltagere tilstede da det bakerst i konferansesalen kunne høres tydelig kjefting. Det er tydelig en lederstil basert på frykt for konkurranse. Det er en lederstil vi mener partilederen nå må ta et oppgjør med. Vi kan ikke ha det slik, det skader organisasjonen og samarbeidet.», heter det blant annet i brevet fra Senterungdomen.

«Vi tolererer ikke en slik oppførsel fra partilederen, og stiller også spørsmål ved hvorfor hun ikke har beklaget dette etterpå. Vi kan ikke ha en partileder som skjeller ut sine egne åpenlyst fremfor så mange, og i tillegg nyinnmeldte Senterungdommer på 15 år.

Den anspente situasjonen i partiet vil trolig bli behandlet på førstkommende sentralstyremøte, tirsdag i neste uke.

Tilspisser seg
Både lokalpolitikere, ungdomsorganisasjoner og sentrale politikere deltok på arrangementet i Dyrøy.

Etter at Senterparti-leder Liv Signe Navarsete hadde holdt sitt foredrag, skulle lederen av Senterungdommen, Sandra Borch, møte Liv Signe Navarsete og presentere en håndfull ungdommer som nettopp hadde meldt seg inn i Senterungdommen.

Møtet med partilederen ble ifølge senterungdommen alt annet enn hyggelig.

Utskjelt
I brevet som igår ble sendt fra sentralstyret i Senterungdommen til sentralstyret i moderpartiet, beskrives følgende hendelsesforløp:

«Liv Signe Navarsete og Sandra Borch var på samme konferanse dagen dette ble trykket i Aftenposten. Sandra sto bakerst i salen sammen med en gjeng nyinnmeldte Senterungdommer som hun hadde tenkt skulle få hilse på partilederen. Partilederen var tydelig sint grunnet dette oppslaget og konfronterte Sandra med det i salen hvor det var 200 mennesker tilstede. Partilederen var tydelig opphisset og sa ting som: ’Hvis det er slik at dere i Senterungdommen ikke støtter meg som leder, så må dere si dere vil ha Ola, så skal jeg gå’. I tillegg til at hun ga uttrykk for at vi ikke ville få være med på politiske prosesser fremover om ikke vi samarbeidet med henne. Hun ble avbrutt av noen som dro henne med seg ut.»

- Beklagar
Leder av Senterungdommen, Sandra Borch, ønsker ikke å kommentere saken overfor Dagens Næringsliv.

Dagens Næringsliv la igår ettermiddag frem innholdet i kritikken for Liv Signe Navarsetes statssekretær Erlend Fuglum. Navarsete selv var opptatt i et møte og hadde ikke anledning til å kommentere saken før avisen gikk i trykken. Han oppfordret samtidig DN med å utsette publisering til lørdagsutgaven.

Sent torsdag kveld ga imidlertid Liv Signe Navarsete følgende kommentar til Dagens Næringsliv i en epost:

«TIL SENTERUNGDOMMEN: Eg beklagar om Sandra opplever at ho vart skjelt ut. Det var sjølsagt ikkje mi meining. Ingen skal oppleve å bli utskjelt av partileiaren, og spesielt ikkje ungdomane våre. Eg er lei for at Sandra og ungdomen ikkje har tatt opp korleis ho opplevde dette direkte med meg. Eg skjønar no at me har eit behov for å skvære opp, og vil allerede i kveld sjå om eg og Sandra kan møtast for å snakke ut».

Les hele saken i Dagens Næringsliv fredag.

Les også: Navarsete reagerte sterkt på velgerkritikk (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.