Eiendomsutvikler og investor Arthur Buchardt er bosatt i Nevlunghavn i Vestfold, og var hjemme da bulkskipet « Full City» gikk på grunn rett over fjorden utenfor Langesund natt til fredag.

Han er ikke imponert over hvordan myndighetene har håndtert oljekatastrofen langs sørlandskysten, og mener «Full City»-havariet viser at beredskapen for slike ulykker ikke er bra nok, skriver Dagens Næringsliv.

Først søndag ettermiddag ankom sivilforsvaret i en varebil for å legge lenser på fjorden utenfor eiendommen til Buchardt.

- De spurte: Er det noen som ikke er drita her? Vi trenger noen som har en båt slik at vi kan legge lenser på fjorden. Det kaller jeg profesjonelt redningsarbeid, sier Buchardt tørt.

Nå oppfordrer han politikerne til å vise hva slags beredskapsplan og rutiner de har for utsatte kystkommuner.

Kystverket anslår at kostnadene etter redningsaksjonen kan komme opp i 200 millioner kroner. I tillegg kommer skader på privat eiendom.

Les også: Båteiere får erstatning for oljesølet

Utsetter visninger langs kysten
Daglig leder Henrik Tangen ved eiendomsmeglerkontoret Krogsveen Telemark har flere hytter for salg midt i området som er tilgriset med olje. Han har valgt å utsette en visning av en leilighet med strandlinje ved Langesundgapet.

- Det er definitivt lite hyggelig å ha visning i diesellukt. Jeg har snakket med kunden og vi har blitt enige om at vi utsetter å legge eiendommen ut på markedet på ubestemt tid. Det er beklagelig, men nødvendig, sier Tangen til DN.

Tangen tror selgere av hytter som ligger i områdene der det har blitt oljesøl definitivt vil oppnå en dårligere pris.

Eiendomsmegler Petter Birkrem hos Privatmegleren tror konsekvensene av oljekatastrofen kan bli katastrofale for fritidseiendomsmarkedet.

- De som har flotte eiendommer med strandlinjer vil merke oljekatastrofen med full styrke. Det vil bli merkbart vanskeligere å få solgt.

Ifølge finn.no var det per 3. august 88 fritidsboliger til salgs i det berørte området. Samlet verdi av disse er anslått til 360 millioner kroner.

Se DNtv:Lover bedre oljevern(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.