–Dette blir en veldig spennende jobb og vi er klare til å ta fatt på oppgavene umiddelbart, sier Jon Gunnar Pedersen til Dagens Næringsliv.

Tirsdag ettermiddag var han blant et firkløver av sentrale partnere i Arctic Securities, et av Norges største meglerhus.

Onsdag ble han presentert som statssekretær for Høyre i Finansdepartementet under finansminister Siv Jensen (Frp).

Går ned millioner i lønn
Som Erna Solbergs håndplukkede statssekretær til Siv Jensens Frp-styrte departement, vil Pedersen som statssekretær få en sentral rolle i den nye regjeringen, og han blir definitivt den rikeste av dem.

Pedersen eier Arctic-aksjer som, ifølge DNs anslag, er verd rundt 80 millioner kroner.

Utover det har Pedersen plassert rundt ti millioner kroner hovedsakelig i Arctics fondsprodukter og eiendom. Han har aksjer i oppdrettsselskapet Marine Harvest, som tidligere i år forsøkte å kjøpe konkurrenten Cermaq, der staten er største aksjonær.

Ifjor hadde han en skattelignet inntekt på 3,5 millioner som partner i Arctic. Han har nå fått permisjon fra meglerhuset. Som statssekretær får Pedersen en årslønn på 841.500 kroner.

At det blir mindre penger på lønnskontoen hver måned, vet nok Pedersen bedre enn noen: I Høyre kalles han nemlig bare "den levende kalkulatoren".

- Verdt å dø for
Ifjor hadde meglerhuset Arctic Securities en omsetning på 432 millioner kroner og et resultat før skatt på 103 millioner kroner.

– Jeg har ikke tenkt å dø på jobb, men hvis det skulle skje, så er Arctic Securities et firma det er verdt å dø for, sa Pedersen den gang.

Les hele artikkelen i torsdagens papirutgave av DN, der Pedersen blant annet svarer på kritikken om bindinger til meglerbransjen og Kjell Inge Røkke.




Les også: Johnsens råd til Jensen: - Pass på statskassen


Her er Solberg-regjeringens nye statssekretærer
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.