I det siste møtet i kontroll- og konstitusjonskomiteen, trakk Per Olaf Lundteigen merknaden med støtte fra SV og FrP der han foreslår at kronprins Haakon skal miste deler av apanasjen fordi han har lagt ned gårdsdriften på Skaugum. Dette opplyste ikke Lundteigen til DN, og avisen ble forledet til å trykke uriktige opplysninger..

- Jeg vil selvfølgelig beklage at jeg har satt Dagens Næringsliv i en vanskelig situasjon, sier Lundteigen til DN.

 

- Grovt forledet
Sjefredaktør Amund Djuve i Dagens Næringsliv reagerer skarpt på Per Olaf Lundteigens handlemåte.

- Jeg vil dypt beklage både overfor Slottet og leserne at vi kom i skade for å skrive at et mindretall på Stortinget bestående av Senterpartiet, SV og Fremskrittspartiet ønsker å kutte i apanasjen til kronprinsen fordi han avviklet gårdsdriften på Skaugum ifjor sommer. Årsaken til at vi skrev dette var at vi ble grovt forledet av nestleder av Stortingets kontroll- og konstitusjonskomite, Per Olaf Lundteigen, til å tro at det eksisterte en slik mindretallsmerknad. Redaksjoner må legge til grunn at stortingsrepresentanter ikke bevisst lurer redaksjoner ved å si usannheter og sende fra seg dokumenter fra Stortinget som viser seg å være falsum, sier sjefredaktør Amund Djuve.

Står for meningen sin
Per Olaf Lundteigen står inne for alt han sier i intervjuet i Dagens Næringsliv om Kronprins Haakon og gårdsdriften på Skaugum. Han sendte over den skriftlige merknaden til Statsbudsjettet for 2012 til Dagens Næringsliv, men opplyste aldri at merknaden kom til å bli trukket.

I intervjuet i Dagens Næringsliv beklager Lundteigen sterkt at Kronprins Haakon har lagt ned gårdsdriften på Skaugum, og for å markere sin misnøye med dette, lagde Lundteigen en merknad til budsjettinnstillingen der han i realiteten foreslår et kutt i kronprinsens apanasje.

Lundteigen var saksordfører da kontroll- og konstitusjonskomiteen behandlet den delen av statsbudsjettet som omhandler støtte og apanasje til kongehuset. Det var for å markere misnøyen med at Kronprins Haakon i 2010 valgte å legge ned deler av gårdsdriften på Skaugum, Lundteigen skrev en merknad til budsjettet som ble støttet av SV og Fremskrittspartiet.

Da den endelige innstillingen fra kontroll- og konstitusjonskomiteen ble sluttført, trakk Lundteigen den ironiske merknaden. Lundteigen lot være å opplyse til DN at merknaden ble trukket. I tillegg til intervjuet med Lundteigen, baserte Dagens Næringsliv seg på at merknaden ville bli stående.

Les den opprinnelige saken med Lundteigen: Vil kutte kronprinsens «lønn» etter salg av kuer (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.