Kjære Hans Mathias Thjømøe, Siviløkonom, dr.philos., som skrev innlegget «Smilekurs er ikke nok», DN 17. september.

I likhet med deg reiser jeg mye. Jeg er faktisk innom OSL 2–4 ganger i uken.

Jeg sjekker inn på mobilen mens jeg sitter på flytoget, og skanner billetten på mobilen min ved inngangen til sikkerhetskontrollen. Mens jeg står i køen der passer jeg på å plukke ut laptopen fra trillekofferten (som jeg selvsagt ikke sjekker inn), og tar ut Ipad og den lille plastposen med toalettsaker av håndvesken. Når det er min tur plasserer jeg alt dette på båndet, og smiler hyggelig til den som regel imøtekommende sikkerhetsvakten.

Som en som reiser mye har jeg lært meg hvilke av skoene jeg eier som har metall i seg og dermed må tas av, og hvilke jeg kan gå gjennom med. Som kvinne vet jeg også at bh-en min innimellom slår ut, uten at det plager meg nevneverdig. Men innimellom blir jeg plukket ut til en tilfeldig kontroll. Hvis både jeg og vakten samarbeider tar det kanskje to minutter, noe jeg gjerne ofrer for både din og min sikkerhet.

Vet du hva jeg synes er slitsomt når jeg er på reise? Folk som deg. Folk som oser aggresjon og nedlatenhet. Folk som ikke aksepterer at de reglene som gjelder resten av oss også gjelder dem. Folk som forsinker min reise ved å hver eneste gang insistere på at forrige gang de reiste, da trengte de ikke å ta ut Ipaden. Og folk som ikke smiler. Hvis vi samarbeider blir reisen så mye enklere for oss alle, også for dem som jobber i sikkerhetskontrollen. Og vet du hva? Jeg har aldri opplevd å få bedre service med en sur mine.

Jeg tror siviløkonomen hadde hatt godt av et kurs i effektiv reiseoppførsel. Og kanskje ett smilekurs.

Maria Willoch, for ordens skyld salgssjef i et skandinavisk firma

Se video: Dette irriterer mest i sikkerhetskontrollen

Dette irriterer mest i sikkerhetskontrollen
Reisende på Oslo lufthavn med klar oppfordring til andre: - Ta det med ro!
01:49
Publisert:
 

Les også:

- Jeg er spent fast til verdens kraftigste jagerflymotor

Apples første elbil kommer i 2019

– Alle berøres av klimaendringene  

Les hele avisen(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.