Dermed må den tidligere derivatsjefen i SEB Enskilda sone tre år i fengsel, skriver Finansavisen.

Sellæg har hevdet sin uskyld i alle de årene sakene mot han har versert både hos skatteetaten og i retten. Men han er imidlertid ikke blitt trodd.

Sellæg ble opprinnelig dømt til fem og et halvt års fengsel i tingretten, men straffen ble redusert til tre år ubetinget og to år betinget i lagmannsretten.

Les også: Redusert straff for Sellæg

Sellæg er i tillegg slått personlig konkurs, og det er kun smuler til utdeling i boet etter at det har vist seg at aksjene Sellæg eide i to gjødselprosjekt ikke hadde interesse for andre investorer. Kravene i boet er på 119 millioner kroenr, mens det ifølge Finansavisen kun skal være rundt 1,2 millioner kroner til fordeling blant kreditorene.

Les også: Sier fra seg Sellægs «møkka-aksjer» (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.