Første dag foregår i Oslo, og for virkelig å vise at regjeringen mener alvor, deltar både Stoltenberg (Ap), Liv Signe Navarsete (Sp) og Kristin Halvorsen (SV). De utgjør kjernen i det omreisende regjeringslaget, men andre fagstatsråder trekkes inn når programmet tilsier det.

Rådslagsdagen innledes med et bedriftsbesøk hos Opera Software som har utviklet nettleseren Opera for PC-er, mobiltelefoner og andre plattformer.

En norsk suksesshistorie
Opera er verdens femte største nettleser, og selskapet samarbeider med giganter som IBM, Motorola og Nokia. Dette er gründervirksomhet etter Stoltenbergs hjerte, og han vil utvilsomt følge nøye med når ledelsen orienterer om utviklingen av selskapet innenfor norske rammevilkår for innovasjon på området informasjonsteknologi.

I nyttårstalen la Stoltenberg vekt på at nordmenn skal leve av hverandres arbeid og kunnskap i framtiden. Han varslet at regjeringen ville invitere til en bred samfunnsdebatt for å få innspill og nye perspektiver.

I forlengelsen av dette lanseres et nytt nettsted knyttet til regjeringen.no. Adressen er www.samarbeidforalle.no, Her samles forslag og en mengde ulike opplysninger om prosjektet som inngår i regjeringens overordnede målsetting om å få flere i arbeid, øke kompetansen og dyrke fram morgendagens bedrifter.

Små og mellomstore
Senere mandag møter sentrale regjeringsmedlemmer gründere for små og mellomstore bedrifter for å høre deres erf#229er. Dette skjer i regjeringens representasjonsanlegg, det nye senteret bak slottet knyttet til regjeringens gjestebolig og Stoltenbergs tjenestebolig.

De tre partilederne tar så turen til Sogn videregående skole, der temaet er arbeid mot frafall.

Første rådslagsdag avsluttes med en rundebordskonferanse, der regjeringens ledelse møter en gruppe framtredende økonomer for å diskutere situasjonen i norsk økonomi og utsiktene framover. Hit kommer også finansminister Sigbjørn Johnsen (Ap) og statsråd ved Statsministerens kontor, Karl Eirik Schjøtt-Pedersen.

Telemark
Tirsdag drar de tre partilederne på utflukt til Telemark, med stopp i Porsgrunn og Herøya Industripark.

Denne fasen av «Samarbeid for arbeid» avsluttes med et erf#229smøte om sykefravær, der arbeidsminister Hanne Bjurstrøm slutter seg til representanter for bedrifter og arbeidsplasser som har klart å få ned sykefraværet.

Stoltenberg, Halvorsen og Navarsete planlegger to nye rådslagsreiser senere i år, trolig til Vestlandet og Trøndelag. (©NTB)

Les også: - De sier: "Pokker heller, Jonny!" (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.