Etter at Raymond Johansen uttalte seg om skatteøkninger fra 2017 tar flere profilerte politikere i regjeringspartiene til orde for økte skatter. Men de vil ikke vente i seks år.

Flere arbeiderpartipolitikere VG har snakket med, åpner for en skatteøkning allerede fra 2013. Også profilerte politikere i de to andre regjeringspartiene mener det vil bli nødvendig.

LO-leder og Ap-sentralstyremedlem Roar Flåthen, partiets skattepolitiske talsmann Thomas Breen og fylkesleder Eva Kristin Hansen i Sør-Trøndelag tror ikke partiet kan gå noe særlig lenger med løftet om å holde skattenivået på 2004-nivå.

– Det kan være argumenter om tre år som gjør det nødvendig å ta en ny skattedebatt. De store inntektene får vi ved å øke skatten for middelklassen og høyere. Og vi kan vurdere å se på en prosentvis økning på inntektsskatten, sier Breen.

– Mer til fellesskapet
Partisekretær Raymond Johansen uttalte onsdag at skattene må opp fra 2017. Hansen mener Ap ikke bør være redd for å ta en skattediskusjon allerede nå. Også flere av partiets fylkesledere VG har snakket med, åpner for ny skattedebatt foran valget i 2013.

Også SVs og Senterpartiets parlamentariske ledere mener skattene må opp om få år, melder NRK.

– Vi må betale inn mer til fellesskapet for å få en minst like god eldreomsorg, sier Solhjell (SV).

– Det kan være at man må ha større egenbetaling på enkelte tjenester, eller høyere skattenivå, sier Slagsvold Vedum (Sp).

– Idétørke
Høyres nestleder Jan Tore Sanner mener de vil presentere andre løsninger på eldrebølgen i forkant av neste stortingsvalg.

– Arbeiderpartiet går først tom for penger, så tom for ideer og nye grep. Da blir svaret alltid høyere skatt. Slik er det også i debatten om hvordan samfunnet skal håndtere eldrebølgen, uttalte han til NTB onsdag.

Les også: -Tanketomt Ap griper alltid til mer skatt

Ap-Raymond varsler ny skattedebatt


- Regjeringen endrer skatten på boliger
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.