Igår la Ole Borten Moe frem Senterpartiets forslag for neste stortingsperiode: Bunnfradraget i formuesskatten skal heves fra 870.000 til 2,5 millioner kroner. Det vil ifølge statsråden føre til at 500.000 nordmenn slipper å betale formuesskatt. Bortfallet av inntekter til stat og kommune er beregnet til fem milliarder. Kommunene skal kompenseres for tapet gjennom økte statlige overføringer, skriver Dagens Næringsliv.

- Etter vårt syn bør det legges enda bedre til rette for at det skal være mulig å bygge opp kapital og verdier i næringsvirksomhet uten at det blir gjenstand for beskatning - før det har kommet opp på et visst nivå. Det vi foreslår er et viktig bidrag til enkeltmannsforetak og små og mellomstore bedrifter. Vi har hevet bunnfradraget jevnt og trutt siden 2005. Det er en vei som vi ønsker å fortsette, sier Borten Moe til DN.

Senterpartiet vil i tråd med løftet om at det samlede skattenivået skal ligge på 2004-nivå dekke inn skatteletten ved å øke en annen, en såkalt aktivitetsskatt på finansielle tjenester, i tråd med et forslag fra finanskriseutvalget i 2011.

- Sp går til valg på skattlegging av finansnæringen, et forslag også regjeringen jobber med, sier Borten Moe.

- Treffer mange næringsdrivende godt
Men Ola Borten Moe bekrefter at de har lagt bort forslaget om å fjerne skatten på arbeidende kapital.

- Forslaget vårt inneholder bare økt bunnfradrag. Vi mener at vi treffer mange næringsdrivende godt og vil være et viktig håndslag for å bygge mer kapital og større verdier i disse bedriftene uten at verdiene blir beskattet, sier Borten Moe.

Les også: Dette er den nådesløse dommen til norske forretningsmenn og -kvinner

<b>- Formuesskatten har drevet meg til randen av emigrering</b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.