Onsdag forsvant 28 prosent av børsverdien i det Alta-baserte oljeselskapet North Energy etter at det ble kjent at man kun fant sjøvann i letebrønnen på Storebjørn hvor North Energy hadde 15 prosent eierandel. Nå må aksjonærene istedet sette sin lit til årets fem siste leteboringer. Det er prospektene Kakelborg, Skagen, Jette og en avgrensningsbrønn på Norvarg. Igår byttet North også til seg 20 prosents andel i leteprospektet Frode i Norskehavet mot at det ga fra seg en tilsvarende andel i leteprospektet Jette i Norskehavet.

Tørr brønn på Storebjørn

Boringen av Storebjørn-brønnen var en stor skuffelse for aksjonærene. Endel hadde kjøpt aksjer i selskapet fordi en samisk sjaman spådde at selskapet ville gjøre funn på Storebjørn-prospektet.

- Det er veldig rart. Etter at en sjaman for en måneds tid siden spådde at vi vil gjøre et stort funn, har flere samiske investorer kjøpt aksjer hos oss, sa administrerende direktør Erik Karlstrøm til Altaposten i februar. Den store interessen gjorde at aksjen steg fra 7 til 13 kroner aksjen på nyåret. Etter gårsdagens boremiss er aksjen igjen nede på syv kroner.

Samisk aksjerush etter sjamantips

"North Energy er gjennom innhenting av ny egenkapital og nylig avhendelse av eiendeler vel finansiert for forestående leteaktivitet", skriver selskapet i kvartalsrapporten.