SAS leverer tall i tredje kvartal som ikke akkurat er daglig kost fra det tidligere så kriserammede skandinaviske flyselskapet:

Resultatet før skatt havner over milliarden.

- Det er gledelig at effektene av vår kraftfulle og gjennomgripende omstrukturering har forventet effekt, og at SAS går sterkt ut av tredje kvartal, sier SAS-sjef Rickard Gustafson i en kommentar.

- Vi har kommet langt med implementeringen av vår plan for å forbedre vår finansielle posisjon. Når Widerøe-salget sluttføres i september kommer vi til å ha gjennomført salg av eiendeler som tilsvarer cirka 2,7 milliarder svenske kroner, legger han til.

Går mot pluss i 2013
Samtidig har SAS i løpet av kvartalet kunnet øke trafikken gjennom en markant forbedret produktivitet.

I sommer åpnet SAS 32 nye ruter som bidro til at passasjerinntektene økte, samtidig som driftskostnadene gikk ned.

- Vi har også tegnet en intensjonsavtale med Airbus om fornyelse av SAS´ langdistanseflåte, noe som styrker vår langsiktige konkurransekraft, sier Gustafson.

Han understreker at konkurransen i europeisk luftfart fortsatt er knallhard.

- Vårt fokus ligger derfor på å fullføre det helt nødvendige omstillingsarbeidet for en lavere og mer fleksibel kostnadsstruktur, samtidig som vi fortsetter å investere offensivt i våre kundetilbud. Vår prognose om et positivt resultat for helåret står fast, sier SAS-sjefen.

Sterkere enn ventet
SAS Gruppen var ventet å få et resultat før skatt på 784 millioner svenske kroner i tredje kvartal regnskapsåret 2013.

Det viste estimater SME Direkt innhentet for TDN Finans blant fem meglerhus.

Regnskapsåret går fra 1. november 2012.

SAS-aksjen stiger 12,6 prosent, mens Norwegian faller 4,0 prosent på Oslo Børs.

SAS Gruppen



Les også: Lover ultrabillige flybilletter til USA

<b>SAS taper ikke på Norwegians New York-satsing</b>

<b>Disse statsselskapene bør gjøre seg klare for salg</b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.