Oslo Børs endte ned onsdag etter å ha falt i ettermiddagshandelen.

De amerikanske markedene fortsatt gårdagens nedtur tross positive nøkkeltall.

Flyselskapet SAS var blant aksjene som falt mest etter at selskapet la frem sine tredjekvartalstall før børsåpning. Bunnlinjen var markert svakere enn ventet og var preget av engangseffekter på til sammen 1,4 milliarder svenske kroner.

Les også: Blodrødt i SAS

SAS (SASNOK) falt 7,76 prosent til 21,40 kroner.

SAS-aksjen er ned rundt 50 prosent hittil i år.

Sevan skuffer
Det Arendal-baserte oljeserviceselskapet Sevan Marine (SEVAN) skuffet også med sine tredjekvartalstall.

Les også: Smell i Sevan

Selskapet rapporterte et driftsresultat på -20 millioner dollar mot ventet -1 million dollar. En analytiker TDN Finans har snakket med sier at det ikke var noen overraskelser i rapporten og at han ikke venter at aksjen vil bevege seg markert i noen retning som en følge av tallene.

- Tallene var litt under forventningene, men det er ikke noen store overraskelser her. Det er klart de er i en finansieringsposisjon som er litt utsatt. Av det jeg ser er det ingen nyheter i rapporten, sier analytiker Kristian Diesen i Pareto Securities til TDN Finans onsdag.

Aksjen falt 7,29 prosent til 7,06 kroner.

Nordea ser økt konsolidering innen Telekom
Nordea mener det vil være positivt for Telenor dersom Vimpelcom kjøper majoritetsandelen i Weather Investments, men anslår bare 25-50 prosent sannsynlighet for at avtalen går i orden.

Meglerhusets analytikere Stefan Gauffin og Sami Sarkamies har vært på "speed date" med representanter fra flere nordiske telekomselskaper, deriblant leder for Telenors forretningsutvikling, Morten Karlson Sørby.

"Styret har i prinsippet godkjent avtalen, men trenger svar på mange spørsmål", heter det i en oppdatering onsdag.

I møtet med Telenor kom det også frem at selskapet ser økt konkurranse i Norge, noe som sammen med de annonserte kuttene, kan gi mer markedskonsolidering, mener analytikerne. Det antas også at TeliaSonera vil få tillatelse til å kjøpe Tele2.

I India har selskapet vist at det kan ha god påvirkning på markedet, men ifølge oppdateringen er det stor forskjell på de ulike sirklene. Det vises til en gjennomsnittlig inntekt pr bruker (ARPU) på 150 rupi, på linje med snittet for industrien.

Analytikerne mener Telenors fokus på samlede eierkostnader i stedet for investeringskostnaden vil gi bedre sikt over kostnadsutviklingen fremover, og tror selskapet kan ha et kostnadsfortrinn.

"Men andre aktører vil følge etter - hvordan påvirker det utstyrsleverandørene? Trenden er mer eller mindre satt til å fortsette, men muligens i en svakere takt, da Telenor meldte at de har sett 50 prosent bedring i effektiviteten på nettverksutstyr til samme pris de seneste to årene", heter det i oppdateringen.

Nordea Markets har kjøpsanbefaling på Telenor med kursmål 113 kroner.

Onsdag falt aksjen 1,2 prosent til 95,40 kroner og var omsatt for 368 millioner kroner.

Oslo Børs endte ned 0,71 prosent til 412,61 poeng. Det var omsatt aksjer og egenkapitalbevis for 8,7 milliarder kroner.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.