Sevan Marine fortsetter å slite stort.

Det Arendal-baserte oljeserviceselskapet, som har opplevd at aksjekursen har falt fra 85 kroner i 2008 til nær åtte kroner nå, greier heller ikke i tredje kvartal å innfri analytikernes lave forventninger.

Sevan tar et valutatap på 35 millioner dollar, men selv om man justerer for dette tapet er tallene svært svake. Resultat før skatt var ventet til et tap på 44 millioner dollar, men endte isteden på -84 millioner dollar når man tar med valutatapet.

Drifsresultatet endte på -20 millioner dollar, mot forventingen på -1 millioner dollar. Valutatapet på 35 millioner dollar er ikke med i dette tallet (se tabell ), men her er det imidlertid med et valutatap knyttet til driften på ti millioner dollar.

Tirsdag steg Sevan-aksjen kraftig på nyheten om at avtalen for produksjonsplattformen "Sevan Voyageur" var undertegnet. Selve avtalen var kjent fra før.

Les også: Sevan-aksjen hopper på kontraktsunderskrift

Aksjekursen i selskapet har i lang tid vært preget av et enormt press på finansene i selskapet. Selskapet er helt avhengige av en refinansiering for å komme seg ut av uføret.

Les også: - Sevan er i en hengemyr



*Resutat før skatt inkluderer et valutatap på 35 millioner dollar