Tirsdag kom Rickard Gustafson (46) flygende til første dag på jobb som konsernsjef i SAS. Nå har han fredet SAS-organisasjonen i 100 dager, skriver Dagens Næringsliv.

I dag samler han 100 ledere i Stockholm for å snu selskapet raskere.

Det lille hjørnekontoret til den nye SAS-sjefen er pyntet med modellfly fra selskaper SAS tidligere eide og tapte milliardbeløp på, og står ifølge DN i grell kontrast til det gedigne kontoret med takterrasse, baderom og fem-seks meters konferansebord forgjengere som Mats Jansson og Janne Carlzon regjerte fra.

- Det er alltid muligheter for å effektivisere, sier Gustafson, som lover at han vil jakte på alle muligheter for å kutte kostnader.

- Store muligheter for SAS
Han vil imidlertid ikke gjøre noe forhastet.

- Nå skal jeg sette meg grundig inn i virksomheten, og se om det er nødvendig med større forandringer. Jeg har gitt meg selv hundre dager. Det er store muligheter for SAS å oppnå langsiktig, lønnsom vekst. Jeg har tro på SAS. Men da kan vi ikke ha en konstnadsulempe i forhold til konkurrentene. SAS har vært gjennom en tøff tid. Ledelsen, eiere og ansatte har vist ansvar og vilje til å gjøre endinger, og å skape muligheter for en lys fremtid, sier Gustafson på inn- og utpust.

Tøff tid

Han sier det er viktig å huske at SAS har vært igjennom en tøff tid for eiere, ledere og ansatte de siste årene med store kutt og tøffere konkurranse.

- Ingenting kommer gratis nå heller, men vi nærmer oss en plattform for lønnsom vekst, sier Gustafson til Finansavisen.

Til tross for påfyll av knappe ti milliarder kroner i to kjappe emisjoner nylig, prises SAS til bare syv milliarder på børsen. Den bokførte egenkapitalen er ifølge DN på 14 milliarder svenske kroner.

Et gjennomsnitt av fire resultatestimater antyder at SAS for fjerde kvartal vil legge frem et resultat før skatt på 391 millioner svenske kroner førstkommende onsdag. Nordea tror imidlertid på et overskudd før skatt i 2011 på 1,2 milliarder kroner før skatt, og mener aksjen i forhold til et slikt resultat handles med nesten 50 prosent rabatt i forhold til andre flyselskaper.

Les også: Sparer enormt på nye SAS-fly

- SAS har ikke råd til billigbilletter


<b>- Kjøp SAS</b>

- Må gjøre mer enn å kutte

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.