SAS er ikke i mål med kriseplanen som skulle vært annonsert torsdag morgen klokken 08.00.

Selskapet skulle i tillegg ha sluppet kvartalstallene, men også dette er utsatt.

Grunnen skal være at kriseplanen er en viktig del av gjeldsforhandlingene i selskapet, og de er ifølge SAS ikke klar ennå. Bankene krever at flyselskapet spikrer innsp#229stiltake ledelsen annonserte for litt over en uke siden før de godkjenner nye lån.

Deler av kriseplanen ble sluppet 30. oktober, etter at Stockholmsbørsen stanset handelen i SAS-aksjen etter medielekkasjer om planen.

Les også: Bråstanset handelen i SAS-aksjen og Her er kriseplanen som skal redde SAS

I den foreløpige planen ble det kjent at SAS vil spare tre milliarder svenske kroner, og selge unna virksomhet for tre milliarder svenske kroner.

Har gått med på lån
Ifølge den svenske avisen Dagens Industri torsdag, skal imidlertid SAS nå være i mål med gjeldsforhandlingene.

Etter hardt press, blant annet fra den svenske statssekretæren Erik Thedeen, skal fem av seks hovedbanker ha gått med på å forlenge viktig lån til SAS på 4,7 milliarder svenske kroner, som løper ut i juni, ifølge kildene til avisen.

Ifølge avisen er det bare Handelsbanken som ikke ønsket å gi SAS en forlengelse, og dette gjør at Nordea vil ta over Handelsbankens kredittdel.

Nå gjenstår det forhandling med fagforeningene rundt kostnadsprogrammet på tre milliarder kroner.

Les også: SAS-kassen redusert med 800 millioner - siden sommeren

Her er kriseplanen som skal redde SAS

- Undrer meg over at SAS blir satt i skammekroken (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.