Olje- og gassindustrien saumfarer Europa på jakt etter ingeniører, skriver Dagens Næringsliv.

– Vi mangler 10.000 ingeniører i Norge, og underdekningen vil øke. Det er null arbeidsledighet og beinhard kamp om dem som kan tenke seg å skifte jobb. , sier Geir Dølvik, administrerende direktør for det Manpower Group-eide rekrutteringsselskapet Experis, til DN.

Dølviks selskap jakter i mange land etter kompetansen kundene trenger.

– Vi tar med oss kundene til utlandet. Vi var blant annet i Spania, Polen og Romania ifjor på jakt etter ingeniører. Vi har hentet 300–350 ingeniører fra utlandet de siste to-tre årene. Ifjor økte vi vår omsetning med rundt seks prosent, men det kunne vært mye mer. Veksten hemmes av mangelen på kandidater rett og slett, sier han.

Har ikke hytte
Dølvik mener Norge er et attraktivt land for utenlandske ingeniører blant annet på grunn av høy levestandard og gode lønninger.

Han understreker imidlertid at Norge ikke er alene om å jakte på ingeniørene, da de mangelvare i en rekke land nå, blant annet i USA og i de arabiske gulfstatene.

Dølvik peker også på viktigheten av å intergrere de utenlandske ingeniørene som kommer til Norge.

– De har jo ikke hytte å dra til hver helg slik snart alle nordmenn har. Det er viktig å skape et miljø som gjør at de trives. Det er særlig utfordrende i starten. Da tenker jeg blant annet på de helt enkle sosiale tiltakene. Som å ta dem med på pizza etter jobb på fredagen, sier Dølvik til Dagens Næringsliv.

Les også: Norsk kultur tiltrekker seg ikke talentene


Nå snur det for norsk økonomi: Varsler hopp, stopp og propp (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.