I februar stilte Jensen opp på en pressekonferanse i Oslo, der han sa at han visste hvem som tente på fergen.

– Hvis norsk politi hadde snakket med oss, og undersøkt saken nærmere, burde saken vært oppklart i 1990, sa Jensen.

Nå vedgår den danske riksadvokaten at informasjon fra ansatte på fergen ikke ble sendt videre til norsk politi. Årsaken er at henvendelsene, som kom i august 2014, var av «en mer generell karakter» og at det ikke ble vist til konkrete beviser, skriver riksadvokaten i en pressemelding.

– Det er klart at vi reagerte da den tidligere skipsinspektøren høylytt fortalte mediene at han kunne utpeke gjerningsmennene bak brannen om bord på Scandinavian Star, sier statsadvokat Mohammad Ahsan fra riksadvokaten.

Ahsan understreker at Jensen, som nå nekter å la seg avhøre av norsk politi, har forklart seg for København tingrett om saken, og at norsk politi var til stede under forklaringen.

Les også:
Delingskamp om båtutleie
Disse gruppene bør lese selvangivelsen grundig
Statoil deler ut milliardkontrakter
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.