Konsernsjef Rolv Erik Ryssdal i Schibsted begynner å bli komfortabel med posisjonen til Schibsted i Italia, og det kan være aktuelt å gjøre oppkjøp der fremover.

På kvartalspresentasjonen sa Ryssdal at avstanden ned til den største direkte konkurrenten i Italia har økt betydelig.

- Jeg begynner å bli ganske komfortabel med vår posisjon i Italia. Jeg er veldig fornøyd med utviklingen. Samtidig er vi tålmodige og bygger posisjoner for fremtiden, sier Ryssdal til TDN Finans, og vil ikke utelukke oppkjøp der fremover.

- Det er et interessant marked for oss hvor det kan være aktuelt å styrke posisjonen, sier Ryssdal.

Fornøyd

Han sier de ellers først og fremst vil vurdere oppkjøp i markedene de allerede er i.

- Vi er fornøyd med de markedene vi er i nå. Det kan eventuelt være aktuelt å gå inn i tilstøtende marked, sier Ryssdal.

I Frankrike økte driftsinntektene med to prosent og ebitda-marginen fra 68 til 71 prosent. Ryssdal viser at dette ikke nødvendigvis vil være toneangivende for resten av 2015.

- Frankrike har en positiv utvikling og vi er godt fornøyd, men det kan variere fra kvartal til kvartal, sier Ryssdal.

Mediehusene under press

Den svakere utviklingen for konsernet både på ebitda og omsetning sammenliknet med første kvartal i fjor forklarer han først og fremst med mediehusene. Schibsteds mediehus i Norge og Sverige var ned på årsbasis både i omsetning og bruttoresultat, mens rubrikkannonsevirksomheten hadde noe vekst.

- Jeg tror det er litt viktig å skille mellom classified og mediehus. Det er ingen overraskelse at mediehusene er under press, sier Ryssdal.

Driftsresultatet var imidlertid opp til 846 millioner kroner på grunn av ekstraordinære inntekter som følge av salget av Aspiro samt JV-avtalen med Naspers, der det positive resultatet var knyttet til økt verdsettelse av bokførte verdier.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også:

Sky News: Nick Clegg trekker seg

Men Kværner-aksjen var ikke død

SAS tjente godt på Norwegian-streiken