En av Snarøyas mest eksklusive villaer med strandtomt er lagt ut på markedet med prisantydning 62 millioner kroner.

- Vi har gått ut med en høy prisklasse, så får vi se hvordan markedet responderer. Prisen må sees i sammenheng med at det følger med en utparsellert tomt. Bare den regulerte tomten alene er verdt minst 15 millioner kroner, sier eiendomsmegler Terje Tinholt til Dagens Næringsliv.

- Kresen kjøper
Den arkitekttegnede teglsteinsvillaen ligger innerst i en blindvei på spissen av Snarøya i Bærum, med fjordutsikt og direkte adkomst til stranden.

Villaen har et bruksareal på 438 kvadratmeter og skal være eksklusivt innredet. Eieren, som ønsker å være anonym, selger boligen på grunn av alderdom.

- Dette er en helt unik eiendom for en kresen kjøper, sier Tinholt.

- Du synes ikke prisen på boligen er i høyeste laget i et tøft luksusmarked?

- Jeg er enig i at prisen er høy, selv på Snarøya. Likevel kommer jeg ikke til å bli overrasket dersom eiendommen går for en enda høyere pris, sier eiendomsmegleren.

 

Millionærtett halvøy
Snarøya i Bærum har lenge vært en favoritt blant de rike. Boligsalget ender som regel høyt på statistikken over dyreste transaksjoner.

Ifjor solgte forretningsmannen John Schia sin trevilla for 43 millioner kroner. Kort tid senere ble huset revet til pinneved for å gi plass til en ny luksusbolig.

I 2008 solgte Schibsted-arving Alexandra Huitfeldt sin 1000 kvadratmeter store villa for 130 millioner til investor Erik Braathen. Parkeringsgründer Snorre Bentsen kjøpte for syv år siden en strandeiendom på nordspissen av Snarøya for 80 millioner kroner.

På Snarøya har dessuten investor Arne Fredly totalrenovert Munkebakken. Han ga 225 millioner kroner for eiendommen i 2007.

Ny trend
Flere av eiendommene på pristoppen i markedet idag ligger på Snarøya.

På oversiden av Hundsund kan du få en 314 kvadratmeter stor villa med fjordutsikt, 76 meter strandlinje og tre båtplasser. Prisantydning er 38 millioner kroner.

Eiendommen har ligget ute på det åpne markedet i en ukes tid, og eiendomsmegler Nils O. M. Nordvik kan fortelle at flere potensielle kjøpere allerede har vist sin interesse.

- Alt fra 25 millioner og oppover lever imidlertid sitt eget liv. Før var det veldig mange aksjemeglere med høye bonuser som kjøpte eiendommer i den prisklassen. En og annen finanstopp synes kanskje det var kult å bare legge pengene på bordet. Det markedet, med aksjemeglere og disse finanstoppene som har gjort store bonuser, er idag mer eller mindre borte, sier Nordvik til DN.no.

- Nå ser vi tendenser til mye mer etablerte penger, kanskje arvede penger eller folk som har solgt bedriftene sine. De har mer fundament i pengene, men kjøper dersom det rette objektet er der. Det er egentlig trenden vi ser, folk som har solgt bedriftene sine og plutselig sitter på flere hundre millioner. De som flytter mot Osloregionen dukker opp på steder som Snarøya, forteller han.

Blant markedets dyreste
Ifølge Nordvik er selgerne av eiendommen ved Hundsund pensjonister som bor mye utenlands og ikke lenger har behov for boligen. Prislappen synes han er meget god.

- Priser på strandeiendommer i Osloregionen er ikke noe som kommer til å falle. Denne eiendommen består av tre tomter. Hvis du selger to av tomtene, gitt at du tar åtte millioner per tomt, er du plutselig på 22 millioner på hovedhuset. Da begynner vi å snakke om et godt kjøp, sier Nordvik.

Nordvik kan bekrefte at de to eiendommene på Snarøya er blant markedets aller dyreste.

- Ja, hvis du ser bort fra den kanadiske ambassaden (til salgs på Bygdøy for minst 120 millioner kroner, red.anm.). Det ligger riktignok noen eiendommer i skuffene rundt omkring som ikke vil eksponeres. Jeg har for eksempel et hus på Frogner til salgs med prisantydning 57 millioner kroner som ikke er i markedet, avslutter han.

 

 

Les mer: Dumper prisen på redervilla

<b>Her er Norges dyreste hytteperler</b>

<b>Her er kaksehyttene ingen vil kjøpe</b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.