Bergens-investor Einar Nistad investerte 15,6 millioner kroner hos Fortuna-trioen Ole Z. Børresen, Frode Trollebø og Knut Stärk-Johansen for å pleie formuen og sikre sine barn økonomisk. I dag forsøker Nistad å selge mynter og andre ting for å betale regningene sine, skriver Dagens Næringsliv.

Formuen hans stammer fra salget av Mekka-butikkene tidlig på nittitallet.

I et videoopptak forklarte Nistad igår i Oslo tingrett om sitt ublide møte med den såkalte Fortuna-trioen. Den tidligere dagligvaremillionæren er alvorlig syk og har hatt både hjerteinfarkt og hjerneslag. Han var derfor ikke i stand til å komme til Oslo å vitne.

- I dag skylder jeg cirka 30 millioner kroner. Jeg har pantsatt huset og en del andre ting, sa Nistad i videoopptaket som ble gjort hjemme hos ham. Hans aksjepost på 10 prosent i hovedselskapet Nistad Gruppen er også pantsatt. Det er ikke bare Fortuna-investeringene som har påført Nistad tap. Han har tapt flere millioner kroner i det unoterte aksjemarkedet.

«Dette er jo private regninger»
Økokrim har sporet hvor de 15,6 millioner kronene som dagligvaremillionær Einar Nistad (78) trodde han investerte i ulike teknologiselskaper virkelig tok veien.

Like etter at Nistad overførte pengene gikk de til de tiltalte og en krets rundt dem. Aktor viste til at Nistads penger blant annet har gått til å lease to Porsche Cayenner og to Mercedeser.

- Dette er jo private regninger, sa Nistad da han fikk se på kontoutskrifter som Økokrim hadde fremskaffet.

Hjerterått
Nistads advokat, Børge Knustad, har vært Nistads advokat i 25 år. I retten sa Knustad at han etterhvert ble brukt som et skjold for å beskytte Nistad mot Fortuna-trioens mas om mer penger.

- Fortuna-folkene har opptrådt hjerterått. De har utnyttet en syk mann og lovet og løyet og forespeilet Nistad noe de måtte vite var helt feil, sier Knustad, og nevner blant annet at penger Nistad overførte til Fortuna-trioen røk ut igjen i ekspressfart og ble forbrukt privat på seg selv, sine ektefeller, sine familier og private belastninger, sier Knustad.

Knustad beskrev Nistad livsførsel som den motsatte ytterligheten til Fortuna-miljøet.

- Han har alltid hatt en enkel livsførsel. Han spiste nøtter, grønnsaker og frukt. Det er slik han alltid har levd. Aldri tatt en drink, aldri et glass vin eller en røyk. Det er Nistad i et nøtteskall, sa Knustad.

Les også: Nordea-direktør reddet ektemann fra fallitt


- Svindelpenger havnet hos Nordea-topp

-Jeg ble drapstruet (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.