Sellæg har selv anslått at aksjene i selskapet Westfert er verdt rundt 130 millioner kroner, et anslag konkursboet med bostyrer Erling Opdal sliter med å få verifisert.

- Det er angivelig et kjempeprosjekt, men vi har vanskelig for å skjønne det, sier advokat Opdal.

Han forteller at bostyret derfor ser seg nødt til å ta i bruk utradisjonelle metoder i jakten på kjøpere og riktig prising av aksjene.

- Vi har besluttet å sette inn en rubrikkannonse førstkommende mandag i Dagens Næringsliv, forteller han.

Håper på napp
Hensikten med annonsen er å få kontakt med investorer som kan være interessert i å kjøpe aksjene.

- Vi sier i annonsen hvilke aksjer vi har og at det gjelder et gjødselprosjekt i Nigeria og så ber vi interessenter ta kontakt med meg. Kommer det ingen, så har vi fått klarlagt det. Og kommer det mange skal vi sikkert klare å få igang en budrunde, fortsetter Opdal.

- Utradisjonell
Bostyreren mener annonsen er en enkel, men uvanlig måte å få testet ut hvilke verdier boet sitter med etter at Sellæg ble slått konkurs i januar.

Sellæg, som tidligere var kjent for sin overdådige livsstil, ble slått konkurs etter en begjæring fra Storebrand Bank, som hadde lånt ham penger.

De største kreditorene i boet er, i tillegg til Storebrand Bank, Kemneren i Oslo og Lars Ditlevsen. Ditlevsen var Sellægs kunde i SEB Enskilda og er personen Sellæg er dømt for å ha begått økonomisk utroskap mot.

Bostyret har siden januar jobbet intenst med å få oversikt over både kravene og verdiene i boet. Så langt er det meldt inn krav på 119 millioner kroner.

Les også: Vurderer å selge Sellægs Spania-luksus til foreldrene

Usikker verdsettelse
For bostyret har verdsettelsen av aksjene i Westfert vært en av de største utfordringene.

- Selskapet vil ikke gi informasjon til boet. De sier at hvis de gir informasjon kan det ødelegge med tanke på potensielle investorer de jobber med i Polen, Hviterussland og andre tidligere østblokkland, sier Opdal.

Han håper at avisannonsen vil kunne gi svar på om det overhode er noen verdi i aksjene og gjødselprosjektet.

Søker renvaskelse
Samtidig som bostyret gjør sitt for å realisere verdier i boet, jobber Sellæg for å renvaske seg fra skatte- og utroskapsdommen.

Den tidligere suksessfulle finansmannen ble for drøyt ett år siden kjent skyldig i grov utroskap og grovt skattesvik.

Tidligere denne uken ble det kjent at Sellæg fikk redusert straffen i lagmannsretten til tre år ubetinget og to år betinget fengsel. Da saken mot han opprinnelig var oppe for tingretten for et drøyt år siden, ble Sellæg dømt til en ubetinget straff på fem år og seks måneders fengsel.

Les også: Redusert straff for Sellæg

Fredag denne uken ble det dessuten kjent at påtalemyndigheten har anket straffeutmålingen fra lagmannsretten inn for Høyesterett.

Les også: Mener Sellæg har sluppet for billig unna

Sellæg har i tillegg begjært gjenopptagelse av straffesaken overfor lagmannsretten.

Sellæg mener to måneders opptak av meglersamtaler kan kaste nytt lys over forholdene mellom ham og Lars Ditlevsen. Disse samtalene har ikke tidligere vært gjenstand for etterforskning ettersom Enskilda opprinnelig ikke kunne fremskaffe dem. Sellægs håp er at retten vil pålegge politiet å gjenoppta etterforskningen og at samtalene vil bidra til å renvaske ham.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.