Tor Olav Trøim la fram et kompromissforslag i sitt innlegg under dagens generalforsamling i det tyske reselivsselskapet TUI - hvor John Fredriksen og hans våpendrager forsøker å kaste styreformannen.

Fredriksen og Trøim krever nå bare ett styremedlem, ikke to som det opprinnelige forslaget gikk ut på.

Les også: Nekter detektiv-bruk

Vil kaste sjefen
Han opprettholder likevel kravet om at styreformann Jürgen Krumnow må gå av.

Dette forslaget er trolig gjort i et håp om å få nok støtte til å fjerne styreformannen i selskapet.

- Vi vil begrense vårt krav til representasjon i styret til en mann. Vi vil ikke foreta oss noe for å fjerne her Yakushev, siden vi tror at S-Group (Mordashov) som den nest største aksjonæren i TUI, også bør være representert, sier Trøim.

Slaget i Hannover står mellom TUIs styreformann Jürgen Krumnow og hovedaksjonær John Fredriksen. Et av hovedmålene for Fredriksen på dagens møte er å få kastet Krumnow. Han vil inn i styret for å få frem verdiene i selskapet, blant annet gjennom å skille ut containerdelen.

Fredriksen har en eierandel i TUI på 11,7 prosent, og har flere allierte aksjonærer.

Les alle sakene fra Hannover idag:

Nekter detektiv-bruk

- Sjansene er større nå

Knalltøff kamp for Fredriksen

- Noe av det verste jeg har sett

Dramaet er igang

Sjøslag i Tyskland

Vil kuppe aksjepost (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.