Sjefstrateg Peter Hermanrud i Swedbank First Securities har blitt enda mer optimistisk til aksjemarkedet.

Ser 500
I en fersk markedsoppdatering oppjusterer han sitt anslag for hovedindeksen til 500 fra 480 poeng ved årsslutt, noe som innebærer en vekst på over 18 prosent fra dagens nivå.

Bakgrunnen er bedre resultatutsikter for selskapene på Oslo Børs. Han er mest positiv til aksjer innen kjemi-og råvarer, energi og finans.

Frykter korreksjon
Meglerhuset anbefaler imidlertid kun en en moderat overvekt i aksjer inn i mars på grunn av en økt risiko for en korreksjon.

- Vi opprettholder vår overvektposisjon i norske aksjer og venter disse å stige på bedre økonomiske utsikter for 2013, men anbefaler en høyere vekting utenlands på oljeprisrisiko og den seneste tids overprestasjoner på en sterk norsk krone, heter det.

Utsiktene for 2013 avgjør
Swedbank påpeker imidlertid at hvor hovedindeksen står ved årsslutt avhenger av utsiktene for 2013 ved slutten av året.

Meglerhuset tror at innen den tid vil europeiske banker og statsfinanser være under kontroll, og at en forventning om en vekst på 4,2 prosent i den globale verdiskapningen vil være støttet av en revitalisert amerikansk byggebransje, finanspolitisk lettelse i Kina og i andre fremvoksende markeder, og mindre behov for innnstramminger i Europa.

- Innen utgangen av 2012, vil risikoen for en «double dip» (nok en nedtur før den eksisterende er over, journ. anm) være redusert, og ytterligere antyde en normalisering av markedets inntjeningsmultipler, heter det.

Negativ til fisk og IT
Swedbank anbefaler å holde seg borte fra IT-aksjer, konsumselskaper, som fisk, og industri-aksjer. Meglerhuset har en nøytral holdning til telekom og forbruker-eksponerte aksjer, som medieselskapet Schibsted.

Kjøpsanbefalingene inkluderer supplybåtrederiet Farstad Shipping, Sparebank 1 Midt-Norge, undervannsentreprenør Subsea 7, meglerhuset ABG Sundal Collier, supplybåtrederiet Deep Sea Supply , gruveselskapet Intex Resources, oljeselskapet Statoil, kjemikalietankrederiet Stolt-Nielsen og rederiet Wilh. Wilhelmsen.

Salgsanbefalingene inkluderer blant annet tankrederiet Frontline, Gjensidige Forsikring, verftsgruppen Kværner, flyselskapet SAS og riggselskapet Seadrill.

Opp ti prosent i år
Hovedindeksen på Oslo Børs har steget 10 prosent sålangt i år, og ligger på rundt 423 poeng fredag.

For omtrent ett år siden tippet Hermanrud at børsen ville stige til 530 poeng ved utgangen av 2011, mens fasit ble en årslutt på 385 poeng.

Les også:
- Ting som virkelig er nede for telling

Her er ekspertenes favorittaksjer
Ekspertenes beste aksjetips for 2012
Derfor bommet de på alt
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.